768x432ш44ш423

„ИКОНОМИСТ“: ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ ПАДА ПРЕДИ КРАЯ НА МАНДАТА МУ

Борисов няма да изкара и този мандат като премиер до край. Прогнозата е на авторитетното британско списание – Икономист !

Eдна от най-авторитетните анализаторски агенции в света „Икономист интелиджънс юнит“, която е част от групата „Икономист“ чертае мрачни прогнози за България под управлението на Борисов: Очакваме предсрочни избори и бавни реформи, особено в правораздаването.

Управляваща коалиция няма да издържи до следващите избори през май 2021 г. Предстои предсрочен парламентарен вот, най-вероятно след поканата за влизане в чакалнятя на еврозоната. Интегрирането на страната в евроинституциите ще зависи от борбата с корупцията, напредъка в спазване върховенството на закона и провеждането на вътрешни реформи.

Дребнави и личностни конфликти между партиите в правителствената коалиция и особено враждебното отношение на „Обединени патриоти“ към ЕС имат потенциал да забавят процеса на иначе продължаващи институционални и структурни реформи в периода 2020-2024 г.

Според анализаторите България няма да въведе еврото до средата на следващото десетилетие. Те предупреждават, че икономиката на страната вече изпитва някои проблеми още преди реално да е започнал очакваният период на продължителен бавен растеж в Европа.

Print Friendly

Автор: БСТВ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *