1

„Златният Орфей” има патентован фестивал за Несебър

В Несебър фестивали има, Летен театър няма

„Златният Орфей”  има патентован  фестивал за Несебър,но строеж няма – засега

 

Хаджи Максим МОМЧИЛОВ                                                                                                                                     8 Златният (1) Община Несебър е тази, която държи лиценза за конкурса на забавна песен „Златният Орфей” и е патентована марката в патентното ведомство.

Несебърските граждани периодично присъстват на несебърски фестивали, но все още нямат Летен театър. Вероятно общинското ръководство ще изгради обекта в някакъв  /кратко/ срочен план..

Не е така обаче за недостроеното  несебърското училище,което се намира в началото на града/на снимката/.

Сградата бе  започната да се строи  през 80-те години на миналия век като ЕСПУ с УПК,предвидено бе и общежитие ,както и почивна база за Министерството на образованието.

Започна бе по времето на кмета Васил Киров.След това нищо не направиха следващите  кметове: Иван Ташев,Страхил Ламбов, Михаил Бенин, инж.Андрей Сариев,Живко Георгиев, Стоян Голев,Янаки Стоянов, Николай Трифонов, инж. Магдалена Мандулева, Николай Димитров….                                                                                                                                               Летният театър може да се изгради  в по-кратко време, но завършването на несебърското училище- надали.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *