20171203_131848

Делегация на Българска патриаршия в Москва

По покана на руския патриарх Кирил. Ловчанският митрополит Гавриил, Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, Русенският Наум и Старозагорският митрополит Киприян,  Мелнишкият епископ Герасим участват в честванията по случай 100-годишнината от възстановяването на патриаршеския статут на Руската православна църква предава «Медиа Мост България» от Москва.

20171203_105544В рамките на празнични събития  Светейшият Патриарх Московски и на Цяла Русия Кирил се срещна с членовете на делегации на БПЦ и други представители  на Православни Църкви, участващи в празненствата. Срещата премина в катедралния Храм Христа Спасителя в Москва днес 4 декември в 9:00ч. по-време на  Божествена Литургия в Катедралния Храм Катедралата на Христос Спасител.

20171203_103534На 3 декември 2017 г., в навечерие на празника Въвеждането в храма на Пресвета Богородица в Успенския храма на Българското наместие в Москва беше отслужена св. Божествена Литургия от архиереи на Руската и Българската православни църкви, начело със  митрополит Саратовский и Волский  Лонгин, заедно  с  Ловчанския митрополит Гавриил, настоятел на Руското поместие  в София архимандрит  Филип (Василцев) и настоятела на Българското поместие в Москва архимандритом Теоктист (Димитров).

Български бизнесмен в Русия от гр. Гоце Делчев, който пожела да остане анонимен, представител на китайската инвестициона група в Русия «Тачстоун Капитал» Touchstone Capital главен ивестиционен оператор на пътя на коприната.  Той даде тържествен обяд за представителите на Българската и Руската Православна Църква

От Москва, Русия :Борис Анзов -специално за „Несебър нюз“

Снимки:авторът

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *