205860561

Министерството на туризма реагира заради „Ковид- хотел“в Несебър

Светкавична реакция на Министерството на туризма получихме след обявения протест

Поради отказ на община Несебър в понеделник да входира уведомление за гражданско неподчинение,гражданите са решили да протестират на 5 август -сряда в 9.00 часа пред Областна управа-Бургас.

 

Граждани на Несебър,които живеят в район „Акротир“-/“Кокалу“/,между Несебър и Равда, подготвят протестни действия.Те са научили от медиите,че хотел „Дел Мар“ е определен без тяхно знание и съгласие ,за място,където ще бъдат настанявани регистрирани с вируса Ковид-19 от туристическия комплекс „Слънчев бряг“.

Несебър не е част от Слънчев бряг,а обратно,споделят те, и ако трябва да има такъв хотел,то той трябва да бъде на територията на туристическия комплекс,а не в Несебър.Дали ръководството на община Несебър е запознато с това „решение“ и дали тя е дала съгласие за това ,питат гражданите.

Тези дни инициативен комитет на граждани,живеещи в района, ще входират в общината уведомление за протестни действия,придружени и с гражданско неподчинение,защото се страхуват за и без това страдащия от пандемията техен бизнес,а и за здравето си.

Ето какво написаха преди дни медиите :

Хотелиери предложиха обектите за карантиниране на туристи в Слънчев бряг и Златни пясъци. Това бе обсъдено по време на среща между вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представители на бранша.

За курорта Златни пясъци представителите на бизнеса определиха хотел „Златен рог“, който е с капацитет 120 стаи. В Слънчев бряг беше посочен хотел „Дел Мар“ с около 30 стаи. Предстои експерти да проверят местата за настаняване и да ги потвърдят, ще бъдат договорени и финансовите параметри.

…………………

Само че,хотел „Дел Мар“ /на снимката/не се намира в Слънчев бряг ,а между Несебър и Равда.Той е собственост на фирма,която има още няколко големи  хотела  в близост и в Слънчев бряг.

Всеки може да прочете в интернет за него,а именно:

Хотел Дел Мар се намира между Несебър и Равда, само на 120 м от красивия черноморски бряг и на 3 км от Стария Несебър. За децата е осигурен детски басейн.

Хотелът се намира на главна улица между Несебър и Равда,на изключително оживено място.Покрай него целодневно минават туристи за морето.“Дел Мар“ не е отделен с  ограда,край него има игрища,магазини и ресторанти.

Протестиращите настояват за преразглеждане на това решение,взето незнайно как и за обособяване на хотел за карантина в изолиран район в Слънчев бряг.

Освен протестът утре ,гражданите ще продължат с протестните действия и в община Несебър.

………………………………………………….

Очакваме до края на седмицата да бъде предложен нов обект за карантиниране на туристи в Слънчев бряг,съобщиха от МТ

По повод обявените намерения за протести на жители и гости на община Несебър във връзка с обявяването на хотел „Дел Мар“ за карантинен за Ковид-19 Министерството на туризма заявява, че до този момент няма сключени договори или споразумения за работата му като такъв.

Мястото беше посочено като обект за карантиниране на туристи в област Бургас след срещи на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представители на Съюза на хотелиерите–Несебър и Съюза на собствениците в Слънчев бряг, проведени в края на миналата седмица.

Министерството на туризма е готово за диалог и остава на разположение за последващи срещи и идеи за избиране на място за настаняване, в което при необходимост да бъдат изолирани туристи. Очакваме до края на седмицата представители на сектора да предложат нов обект за карантиниране на туристи, който да бъде подкрепен както от бизнеса, така и потребителите.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *