1-0 (1)

Волтер присъства на заседание на Общинския съвет в Несебър

Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш

1 мм (1)

 

 

 

 

Максим МОМЧИЛОВ                                                                                                                              Максимата е от Франсоа Волтер, но тя се приложи по различен начин в Общинския съвет-Несебър.И въобще нямаше никакви афоризми. Местният парламент отхвърли предложението за отделянето на град Обзор и още 4 села- Баня, Раковсково, Приселци, Паницово в самостоятелна община.

По точка 1 съветниците гласуваха 21 „за”, а след  това до крайния  резултат се стигна за неодобряване с 19 гл. „против”, 1 „за” и 1 „въздържал се” по предложението за сформирането на самостоятелна община.

С гласовете: 1 „за” – от  Върбан Кръстев и 1 „въздържал се” – от Румен Кулев предложението бе отхвърлено, но то е преди всичко с консултативен характер и е част от процедура, която инициативния комитет в Обзор трябва да премине, за да сформира самостоятелна община.

1-1 (5)Експозето от Инициативния  комитет  бе представено от кмета на Обзор Христо Янев след което последваха въпроси и отговори от съветника Златко Димитров и кмета на Община Несебър Николай Димитров.

Кметът изтъкна, че през последните години са осигурили 15 млн.лева за Обзор и нямало никакви основания за недоволството на част от местните жители.Накрая се стигна до гласуването в два варианта,представено от адвокат Светла Каменова след което приключи заседанието на Общинския съвет.

Членовете на Инициативния комитет не се включиха в Заседателната зала и останаха отвън.Процедурата оттук-нататък продължава със становище на областния управител и държавата, а след това и със свикването на местен референдум, който трябва да вземе решение за отделянето.

Ако повече от 50 % гласуват „за“, независимо от избирателната активност, ще се премине към сформирането на Община Обзор, а последната стъпка ще е решение на Министерски съвет.

А иначе, максимата от Волтер ще се развива до края.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *