OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Високо отличие за д-р Стефан Пейков и ГЕОПАН

На снимката:д-р Стефан Пейков/в ляво/при представянето на книгата „Кметовете на Несебър след 1878 година“

 

Управителният съвет на Българската картографска асоциация (БКА) огласи решението си да удостои д-р Стефан Пейков, член учредител на БКА и председател на МКТЦ ГЕОПАН, с най-високото си отличие – грамота за популяризиране на българската картография и за активно участие в събитията по време Международната година на картата. Отличието бе връчено на д-р Стефан Пейков от председателя на управителния съвет на БКА проф. Теменужка Бандрова.

 

DOC (1)Припомняме, че БКА е национален представител на страната ни в Световната картографска асоциация (ICA), а програмата за участие на България в това световно събитие бе от най-активните и резултатни национални програми. През Международната година на картата под ръководството или по инициатива на д-р Стефан Пейков бяха осъществени няколко значими картографски проекти, изложби и издания.

Един от тези проекти – „Стратегия и оперативна карта на Странджа (Йълдъз) – планина без пожари“, разработен като трансграничен проект между България и Турция, бе признат и от турската страна за водещо национално събитие през Международната година на картата.

 

Решението на Българска картографска асоциация завари д-р Пейков в салона на представителната изложба „Аполония/ Созопол: град в спиралата на вечността“, която ГЕОПАН, съвместно с НБКМ „Св.св. Кирил и Методий и с Военногеографската служба към Министерство на отбраната, показа във фоайето на библиотеката.

 

За аудиторията на“ Несебър нюз „припомняме, че той е автор на раздела „Несебър/ Месемврия в световните картографски архиви“ на изложбата от стари карти в църквата „Христос Пантократор“ и на книгата „История на несебърските кметове след 1878 г.“, богато илюстрирана с неизвестни карти, фотографии и гравюри от миналото на Несебър.

 

Д-р  Стефан Пейков е сред най-добрите сътрудници на сайта „Несебър нюз“,който тази година навърши 15 години.Ние се гордеем с поредното му заслужено признание и му желаем още много изследователски,картографски и научни успехи,здраве и добро настроение!

Честита награда д-р Пейков!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *