20180527_095749

Валентина Маренова:Астрологията е прекрасен инструмент, който води до себепознание

IMG_20180527_103010„При много хора личното щастие и вътрешна удовлетвореност са много по-важни от материалното богатство“,казва в интервю,което публикуваме , известната астроложка и автор на „Несебър нюз“ Валентина Маренова :

Скоро се върнахте от Виена, където се проведе традиционния Ден на българите в Австрия. Разкажете за събитието.

-Това е културен форум, който се провежда за втора година, но идеята на организаторите е да се превърне в традиция. Наречен е тематично „Заедно! Ден на българите в Австрия“ и включва богата културна програма с народна музика и танци, театрално представление, множество щандове с полезна информация, уъркшоп по поп и джаз пеене, информационни семинари, различни видове консултантски услуги в това число и астрологични консултации. Празникът се проведе на 27 май (събота) и продължи повече от 8 часа. Премина в забавления и ведро настроение. Мероприятието беше посетено от над 1500 души, което надмина очакванията на организаторите.

 

Как презентирахте услугите си и към коя от тях имаше най-голям интерес?

-Аз бях поканена в качеството си на препоръчан от хората астролог. Любовта ми към звездната наука и отдадеността ми към проблемите хората явно е достигнала до «ушите» на организаторите и те отправиха покана към мен да се присъединя към това грандиозно събитие. Предоставен ми бе уютен щанд в дворец с бароков стил, на който всеки желаещ можеше да седне и да зададе към мен своите актуални питания. Въпросите бяха от всякакво естество, от всяка сфера на живота…Желаещите бяха много, а времето ни – само осем часа. Много хора не успяха да дочакат реда си, но пък имах много визитки и флаери за контакти с мен.

 

Какви бяха най-честите запитвания? Различни ли са дилемите на българите, живеещи в чужбина и тези тук?

-Хората навсякъде по света са еднакви. Въпросите и търсенията са общочовешки, независимо кой къде живее…любов, кариера, здраве, пари. Все повече хора ме питат за своята мисия и цел в живота. При много хора личното щастие и вътрешна удовлетвореност са много по-важни от материалното богатство. Много хора са на ясно, че парите сами по себе си нямат такава стойност ако нямаш с кого да ги споделиш или пък работиш нещо, което те тормози. Затова няма да се уморя да повтарям, че астрологията е прекрасен инструмент, който води до себепознание. Щом познаваш себе си е трудно да бъдеш манипулиран и използван. Споделям мнението, че на първо място човек трябва да се научи да прави неща, които са полезни за самия него, за да бъде полезен и на близките си. Да приема и обича себе си в пълната си цялост. Но за да се приемеш, първо трябва да се познаваш.

Кои са по-склонни да бъдат консултирани?

-Няма възрастова граница. Във Виена консултирах в рамките на деня около 25 души между 18 и 65 годишна възраст. Междувременно разглеждахме хороскопите на деца, тъй като родителите им се чудеха къде да ги насочат. В Австрия децата трябва да изберат профила си на обучение още след 4 клас, а много от наклонностите им още не са напълно изявени. Затова родителите се допитват до астролог, което е доста мъдро решение. Консултирах жени и мъже на всякаква възраст като най-големия комплимент получих от един 30 годишен мъж, който каза, че никога не е вярвал в астрологията, но след срещата си с мен ще стане най-големия й привърженик.

Направи ми впечатление, че хората, живеещи в чужбина са по-склонни да се доверяват на наука като нашата и приемат с отворени обятия консултантските услуги. Склонни са да търсят и чуват съвети. За мен всяка една среща на този форум беше изключително полезна! Бях приета топло и сърдечно от хората и оценена високо от тях, за което искрено им благодаря!

Консултантските услуги в Австрия са доста широко разпространени. Явно хората са осъзнали, че е информацията от точните хора води до бързи и качествени резултати. Не случайно награда спечели Нина Василева-Занешев, която е създател на информационен и консултантски центъри е едно от най-разпознаваемите лица сред българите в Австрия.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *