press.bsp

Бургаските депутати от БСП загрижени за Странджа

Депутатите от БСП – Бургас инициират извънредна среща в парламента с ръководството на Министерството на земеделието по проблема с унищожаването на животни в Странджа

Народните представители от ПГ на „БСП за България” Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов ще инициират извънредна среща в Народното събрание с ръководството на Министерството на земеделието по повод проблема от последните дни с унищожаването на животни в Странджа. Срещата ще се състои на 4-ти юли (сряда) от 11:30 ч., като на нея са поканени всички депутати от Бургаска област.

„Не може по този начин винаги да се действа с хората в Странджа.  Уверен съм , че има и други начини, с които агенцията по храните в Бургас може да противодейства. На местните това им е хляба.  Друг поминък нямат. Трябва да има друго решение. Аз мисля, че в закона има възможност за различни варианти, по които БАБХ да реагира.  Трябва някой да поеме по-голяма отговорност” – каза на пресконференция за медиите Николай Тишев. Относно казуса, той заяви, че ще отправи въпроси към министър Порожанов.

„Община Малко Търново се намира в една уникална ситуация. От там населението бавно и постепенно се премества  в други райони на страната. Аз смятам, че това, което сега се случва с унищожението на стадата, е свързано по някакъв начин с държавна политика за унищожаването на българското животновъдство.

Нямам спомен преди години да е имало такива унищожения. Това означава, че държавата, чрез специализираните си органи, не полага грижи за опазването на тези животни. Не знам защо се унищожава този поминък” – коментира от своя страна Димитър Стоянов. Той също предстои да зададе въпроси на министъра на земеделието за проблема.

„Самият факт, че се пристъпва по най-лесния начин и най-вероятно се оправдават пак с евродирективи, показва, че не това е начинът. Странджа е най-рядко населения район в България” – посочи Петър Кънев.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *