Парламентарната група на „БСП за България“ ще откликне на покана на президента Румен Радев за консултации с парламентарно представените партии за служебен кабинет. Пред журналисти в Партийния дом председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов заяви, че е право на президента Румен Радев да избере кого да назначи за служебен премиер, който обаче трябва да бъде равно отдалечен от политическите партии.

Припомняме, вчера държавният глава обяви, че започва разговори за съставяне на служебен кабинет с парламентарно представените партии и днес при него се очаква да отидат ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, „Възраждане“, ДПС, БСП и ИТН.

ГЕРБ без Борисов отиват при Радев "от уважение"

ГЕРБ без Борисов отиват при Радев „от уважение“

Бойко Борисов не иска постове в служебния кабинет и власт, която не е спечилил на избори

По думите на Гуцанов промените в Конституцията затварят много от опциите служебният министър-председател да е равно отдалечен от партиите. Най-важното на един служебен кабинет е да проведе честни и почтени избори, посочи той. Гуцанов обеща, че след като минат консултациите при президента БСП ще дадат изявление пред медиите.

Гуцанов счита още, че е най-добре предсрочните парламентарни избори се проведат на 20 или 27 октомври. „Има необходимост от подготовка за изборите на всяка една политическа партия и хората и без това седми път трябва да отидат до урните, избирателната активност е достатъчно ниска и поне трябва да има една възможност партиите да се подготвят за изборите“, аргументира се Гуцанов.

Делян Пеевски притеснен за Радев - не осъзнавал, че е мистър Кеш

Делян Пеевски притеснен за Радев – не осъзнавал, че е мистър Кеш

Радев и Копринков били изключително объркани хора

Запитан дали БСП са търсени за подкрепа за освобождаване от длъжност на председателя на КПК (бившата КПКОНПИ), Гуцанов първо разкритикува начина, по който се събират подписите от страна на ПП-ДБ. Парламентът вече е доста изчерпан, за да се тръгне по такава процедура, смята Борислав Гуцанов.