БСП и ДПС седнаха на масата на преговорите за вот на недоверие. Утре червените, които са инициатори на идеята за събаряне на кабинета Борисов 3, ще преговарят с „Воля“ на Веселин Марешки.
Срещата бе закрита за медиите, но след нея беше даден кратък брифинг, на който стана ясно, че двете партии са постигнали разбирателство.

С ДПС постигнахме съгласие, че вотът на недоверие трябва да се развие след окончателното приемане на държавния бюджет, обяви социалистът Жельо Бойчев.

На срещата с ДПС двете групи са изразили съгласие, че вот на недоверие заслужава всяка една сфера от дейността на това правителство.

Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с вот на недоверие

Обновена

Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с вот на недоверие

Опозицията не може да бъде опитомена, отсече лидерът на БСП

Един вот на недоверие за цялостна политика ще даде възможност на това правителство в следващите 6 месеца да не бъде атакувано и да не бъде ползван този най-силен инструмент на опозицията, обясни Бойчев.

Стана ясно и че допълнително ще бъдат уточнени мотивите за вот на недоверие и конкретната тема – „Ще търсим широка подкрепа за него“, обясни червеният депутат.

Даваме си ясна сметка, че гласовете, които ние имаме в зала, не стигат този вот на недоверие да бъде успешен, призна той. Затова ще търсим една широка подкрепа и в парламента, и в българското общество, за да спечелим и да постигнем целта – свалянето на правителството на Борисов от власт, допълни Бойчев.

Борисов обвини БСП, ДПС и "Воля" в национална безотговорност заради вота на недоверие

Борисов обвини БСП, ДПС и „Воля“ в национална безотговорност заради вота на недоверие

„Защо избират такъв момент?“

Обединили сме се около това, че е удачно веднага след приключване на бюджетната процедура да започне вотът на недоверие, коментира и Йордан Цонев от ДПС. Партията приема темата за провал в борбата с корупцията.
Има още няколко теми, по които ще говорим, изтъкна той.

Припомняме, миналата седмица от ДПС също обявиха като свое решение от заседанието на Централния съвет на пертията, демонтиране на настоящото управление.

Утре предстоят и разговори на БСП с партията „Воля“.

БСП, ДПС и "Воля" разговарят за вот на недоверие

БСП, ДПС и „Воля“ разговарят за вот на недоверие

15 млрд. лв. потъват в корупция годишно според сигнал до Нинова