„Промяната“ ни доведе катастрофа. Днес ще е абсолютен рекорд – 1200 лв. за мегаватчас (цена на тока за бизнеса – б.р.). Честито на всички българи за „Промяната“. Не се радвам, страдам. Това е абсолютен колапс.

Това заяви в град Каспичан бившият премиер Бойко Борисов, където бе посрещнат от митрополит Йоан.

Митрополит Йоан изтъкна заслугата на предшественика си Кирил, който е бил и предстоятел на митрополитската катедрала Кирил.

Христо Иванов съзря светъл лъч за възстановяване на диалога

Христо Иванов съзря светъл лъч за възстановяване на диалога

Имаме общи цели, като една от тях е борбата с корупцията и да се правят някакви усилия в тази насока

„На границата е чудовищна контрабанда. В Силистра по 250 тира минават без никакъв контрол. Същото е с бензина и нафтата. Всеки ден трупат в офшорните си сметки“, коментира Борисов.

„При лошия модел „Борисов“ един мегаватчас беше 80 лв., а сега е 1200 лв.“, повтори Борисов.

Радулов за подкрепата на независимите за кабинет на БСП: Всеки сам си преценя

Радулов за подкрепата на независимите за кабинет на БСП: Всеки сам си преценя

Хората искат да има възмездие

„В програмата на нашите хубавци има само едно име – Рашков. Година и половина ядохме хора, лъжеше какво ли не. Те не знаят какъв подъл човек е. Защо изведнъж вчера мафията си прави правителство. Ако има правителство, то ще е на мафията. ИТН мафия ли са, или не са“, попита лидерът на ГЕРБ, които сега са в опозиция.

„В България единственото важно днес е ще има ли Рашков КПКОНПИ. Ние ще му вярваме ли? Това независима организация ли е“, продължи с въпросите си Бойко Борисов и сам си отговори – „Вождът на „Промяната“ да разследва другите“.

Относно полезния ход на ГЕРБ, той каза, че много работи има за оправяне на това, което направи „Промяната“. Поне още 5 млрд. им трябват до края на годината.

КЕВР иска спешно отговори какво се прави за газа през зимата

КЕВР иска спешно отговори какво се прави за газа през зимата

Срокът е до 27 юли 2022 г.

„Газът се вдигна онзи ден с 32% недемократично. Няма как на 13 юли да вдигнеш газа от 1 юли. От 1 до 13 юли как са се формирали цените? С 60% по-скъп ще е газа за август, ще го пуснат към 15 август. Техният партиен КЕВР ще мълчи дотогава. Ако бяхме ние, тая корупция в износа на оръжие“, продължи Борисов.

„Вчера Цветанка Ризова, когато Петков почти си беше тръгнал, зададе въпроса за Gemcorp. Сега виждат, че няма да могат да съставят правителство и гледат да замажат следите. Не го видяхме в дневния ред на Министерския съвет, вие видяхте ли го, проверете, колега“, обърна се бившият премиер към репортер.

Той изтъкна, че това са договори за милиарди долари. Бързо-бързо замита следите. Това е положението в държавата“, продължи Бойко Борисов.

Борисов изрази учудване, че няма протести от цената на тока за бизнеса – „1200 лв. за мегаватчас и българинът седи и мълчи. При нас за 1 ст. имаше протест пред КЕВР. Сега 700, 800, утре 1200 лв. Газът няма да го има. Грабят българина. „Лукойл“ не се закача. Сега ще ги изиграят да изберат Рашков и ще отидат на избори“, каза Борисов.

Запитан какъв е изходът от политическата криза – кабинет сега или избори на есен, той обясни, че за ГЕРБ това е идеалният вариант, за държавата – това е банкрут.

Стотици скандират "ИТН е мафия" пред парламента

Стотици скандират „ИТН е мафия“ пред парламента

Протестът е срещу евентуалното отстраняване на управлението

„Те отсега се съгласиха да вземат 160 млн. комисионни за хеликоптерите. Вадят депутат в последния момент, за да седне на 160 млн. Това ли е новият морал? Ако го бяхме направили ние, щяхте да ни разсипете. Вчера как раздават парите? В същата джипка се возат година и половина, при мен беше лошо, при тях – готино„, обясни Борисов.

„Като давахме парите, при нас беше лошо, при тях – готино. Защо е този двоен аршин? Година и половина не пускат „Хемус“, минахме и Рашков прати проверка, за да ни глобят. Те си крадат от тока, бензина, посредниците им превеждат пари, какво ги интересувате вие, какво ги интересува „Хемус“? Имат по 50 интервюта на месец при вас, аз вече се чудя кой е водещ. Те колкото повече говорят, толкова по-голяма услуга ми правят. За „Хемус“ оптимизмът ми е нула“, изреди в обичайния си тон Бойко Борисов.

Рецепта за стабилна коалиция и викове "Мафия" в пленарна зала

Рецепта за стабилна коалиция и викове „Мафия“ в пленарна зала

Кирил Петков зове депутатите да не оставят страната на 4 SMS-a

„Нали викаха, че сме лошите и заради нас не са внесли 22 закона. Те ги няма, те не са ги внесли изобщо, има журналисти в София, хванаха ги натясно. Спряхме по тяхна молба Каримански за шеф на БНБ, сега ходи да им се подмазва. От мафиоти пак станаха готини момчета. Преди 10 дни те казаха, че ИТН е мафия. Сега преговарят с мафията. Те го говорят, аз само цитирам„, обясни той затоплянето на отношенията между бивши участници в управляващата коалиция.

„Като отидеш на електромера и ще видиш за каква промяна става въпрос. Пак знаят, че ще ги питам за парапета. Ще дойде и друго време, знаем две и двеста“, допълни Бойко Борисов.