„Имаме самочувствието да сме хората, които дадохме искрата на събуждането.“ Toва заяви Арман Бабикян от „Отровното трио“ в сутрешния блок на БНТ. Протестът е поводът огънят на гражданското недоволство да гори, няма обаче чуваемост откъм управляващите.

Ние не сме някаква организация и дори не сме шах клуб, но ние сме там на площада на протест, категоричен бе Бабикян, който каза и че никой от „Отровното трио“ все още не мисли за създаване на партия.

Бабикян обясни, че посещението на проф. Велислав Минеков в Брюксел било много полезно и хората трябвало да чуят какво се случва в България. В пленарната зала се чули много неприятни неща за България – неща, които се говорят площадите в България, посочи Бабикян.

Протестите у нас разгорещиха дебата в ЕП

Протестите у нас разгорещиха дебата в ЕП

Българските депутати не си спестиха стари вътрешнополитически обвинения

Той недоумява как всички се интересували от това, което се случва в Бюрксел, а министър-председателят по това време ритал топка. Според него никой не трябва да очаква, че Брюксел ще дойде да уволни Борисов, това може да бъде направено само от българите.

Работата на ЕП е да потвърди, че механизмът върху България остава. Работа на ЕП е да пази парите на българите и ние искаме да има връзка между спазването на върховенството на закона с парите от европейските фондове, настоя Бабикян.

Той открои, че двама от евродепутатите – Ангел Джамбазки от ВМРО и Илхан Кючюк от ДПС водели вътрешни престрелки, а Европейската народна партия не дала добър пример с подкрепата си за ГЕРБ.

Бабикян смята, че когато дойдат сметките за парно, тогава протестът може да стане социален. „Ние тука сме върха на цивилизацията на протест, нали си спомняте протеста на жълтите жилетки? Шефът на СДВР всеки ден трябва да ме целува по челото„, отсече той и увери, че никой не им плаща, а се издържат от дарения.