Павилионите, сергиите и караваните направиха лошо впечатление на министър Николина Ангелкова, която направи изненадваща визита в курорта „Слънчев бряг”.

Тя направи обиколка на алеите на курорта, придружена от представители на туристическия бранш.

IMG_9776-e1464687991187Според министъра е недопустимо неугледни павилиони, сергии и каравани да продължат да загрозяват най-големия ни черноморски курорт и да затрудняват свободното придвижване на туристите по крайбрежната алея.

Ангелкова очаква от туристическият бизнес, който е частен, инициатива за конкретни предложения за положителна промяна в състоянието на алеите и визията на курорта.

Министър Ангелкова допълни, че през целия летен сезон ще продължат проверките по плажовете и курортите за стриктното спазване на концесионните и наемните договори.

Изненадващата инспекция е броени дни, след като Управителният съвет на Съюза на собствениците и представители на министерството и общината взеха решение да се направи анализ на инфраструктурата, да се уточни броят на незаконните обекти и да се набележат конкретни мерки за подобряване имиджа на курорта.