Имаме вяла, апатична кампания, насочена към твърдите ядра. Това коментира социологът Павел Вълчев от „Алфа рисърч“ пред БНТ. За 56% от българите не е имало индикация за предизборна кампания в техните населени места според проучване, реализирано в периода 20-23 октомври със собствени средства сред 1000 пълнолетни лица чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на хората. 14% споделят за конфронтация в кампанията в техните населени места. 13% пък казват, че се раздават стимули за гласуване.

Социологът не очаква разширяване на подкрепата за партиите. 30-32% се очаква да е избирателната активност. Кампанията не е успяла да подтикне повече хора да отидат до урните, категоричен бе Вълчев. Почти половината от българите не са усетили по нищо, че предстоят избори, по думите ми. Той не очаква някакъв сериозен ръст на активността.

Активността на 27 октомври - ще има ли искра за ядосване?

Активността на 27 октомври – ще има ли искра за ядосване?

Кабинетът от 51-то НС зависи от отстоянието между партиите в проценти

Очакват се 7 партии да влязат в 51-то Народно събрание, потенциал има още една партия. ГЕРБ остава първа сила, следват ПП-ДБ, Възраждане, АПС, ДПС – Ново начало, БСП – Обединена левица, „Има такъв народ“. МЕЧ е партията, която има потенциал да влезе в Народното събрание с възможности да прескочи 4-процентната бариера.

Галъп: Девет партии се борят за място в 51-то НС

Галъп: Девет партии се борят за място в 51-то НС

Избирателната активност на вота на 27 октомври се очаква да бъде 30,5%

Продължава битката между второто и третото място. ГЕРБ и ПП-ДБ ще са близко до мнозинството, но ще им трябва трети играч.

Очакването на хората е да се състави правителство, стана ясно от коментара на Павел Вълчев.

"Маркет линкс": Няма перспектива за устойчив кабинет след изборите

„Маркет линкс“: Няма перспектива за устойчив кабинет след изборите

Второто място на изборите не е решено