Publ_02

  Тридесет процентен ръст бележат туристите за март

   

   

  Ръст от 30.78% спрямо март миналата година бележат пристигналите чужденци. В реални цифри това означава 7 107 души тази година срещу 4 919 за миналата. Това сочи анализът на Регионалната туристическа камара.

  „Забележителният ръст се дължи на чартърит на нискотарифната авиокомпания RyanAir и извършеното от Община Бургас – особено от господин Димитър Николов – кмет на Общината, БРТК и Фрапорт“, коментира председателят на камарата Иван Иванов.

  Този март се появиха нови пазари като Финландия, Германия, Италия, Латвия, Литва, Полша, Словакия, Норвегия, кочи статистиката.

  Само възрастните пътници бележат ръст от 29.65%, деца – 45.49% . Най-голям е ръста при бебета – 52.80%.

  Нека  припомним, че само в полета от Меминген, Германия, с който официално бе открита базата на  RyanAir в  Бургас и сезона за летището имаше  6 бебета.

  По държави данните сочат, че за март са пребивавали в Бургаско най-много туристи от  Русия 2 333. Следват ги тези от Англия 2 038, а на трето място  са германците 718 души.

  „Темпът е много добър за начало и от туристическия бизнес и общините зависи той да се запази. Необходимо е изключително внимание и топлота към туристите, защото те са индивидуални и се нуждаят от вярна и точна информация“, казва Иванов.

  По думите му цената на туристическия пакет трябва  да бъде качена на всеки сайт и диференцирана за  2 и 3 звезди, а също така и за хотели с 4 и 5 звезди,  без всякакви лъжи и измами.

  От  туристическия бранш съветват общините да подготвят своите културни програми и активно да ги рекламират, а Туристическите инфоцентрове да предлагат активно рекламни материали на местни фестивали и атракции. Както и да се обърне сериозно внимание на хигиената и реда в населените места.

   

  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *