New Imageжеуишуш

„Съюз на собствениците“ и Южен плаж:Водата в Слънчев бряг е чиста

О Т В О Р Е Н О   П И С М О

 

Съюзът на собствениците – Слънчев бряг категорично възразява срещу зачестилите напоследък негативни публикации за състоянието и чистотата на плажовете по Българското  Черноморие. Считаме, че тенденциозно и злонамерено се афишира в публичното пространство, че плажовете ни са замърсени и не отговарят на световните стандарти за чистота и качество на плажните услуги.

Недопустимо е да се правят изводи и подобни заключения за цялата плажна ивица на базата на единични случаи. Недопустимо е в разгара на летния туристически сезон да се настройва както българската общественост, така и чуждестранните гости и да се омаловажава и принизява българския туристически продукт. Това не само е антиреклама, но и антинационална политика.

hotel-HrizantemaКато сдружение на туристическия бизнес, защитаващо интересите и политиката на развитие на туристическата индустрия в нашата страна, най – отговорно заявяваме, че плажната ивица на курортния комплекс Слънчев бряг е отлично поддържана и екологично чиста. Тя е носител на международната награда „Син флаг”. Еко флагът се присъжда заради комбинацията от уникална природа и световен стандарт на управление на плажовете. Оценките на международното жури се правят по критерии, свързани с качествените показатели на морската вода, въздуха, пясъчната ивица, екологосъобразното управление и сигурността на плажовете. Курортът Слънчев бряг притежава тази награда заедно с 2 311 плажа и 605 яхтени пристанища в Европа, Карибите, Мароко, Канада и Южна Африка.

Този факт не бива да се пренебрегва както и не бива сами да унищожаваме възможностите, които природата ни дава. С особена загриженост настояваме за обективно отразяване на реалността такава, каквато е и апелираме към всички институции и средства за масово осведомяване да ценим и уважаваме както природата, така и усилията на бизнеса за икономически просперитет в туризма ни.

 

 

С уважение:

 

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

НА „СЪЮЗ НА   СОБСТВЕНИЦИТЕ”

СЛЪНЧЕВ БРЯГ

 

ЕЛЕНА ИВАНОВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС

===================================================

New Image,еоеоеПрез последните дни определени медии тиражират информация, според която плажовете и морските води по цялото черноморие са мръсни. Категорично заявяваме, че изнесените данни не отговарят на истината и са много далеч от реалността. Подозираме, че зад тези злостни инспирации стоят субекти, които имат интерес да се хвърли петно върху българските курорти по цялото черноморие. Отправяме горещ апел към медиите да не се поддават на внушения и слухове, а да потърсят достоверна информация от компетентни органи като РЗИ, РИОКОЗ и други.

Южен плаж – Слънчев бряг е образец за перфектно поддържана плажна ивица, а водата е с възможно най-добри показатели. От години, включително и през настоящата, Южен плаж е удостоен с международния приз „Син флаг“ – награда, която гарантира че са покрити всички световни стандарти, включително и изискванията за екологична чистота. „Синият флаг“ не е просто награда, а признание, че носителят отговаря на 32 строги критерия, сред които са чиста морска вода, чист пясък, показатели на въздуха, сигурност на плажа и много други.

Последните изследвания на крайбрежните води от контролни органи, които са и международно признати сочат, че от общо определените 91 зони за къпане, над 91% са с отлично качество, а 7.5% с добро качество. Според тристепенната скала за оценка, едва 1% от крайбрежните води са с недобър показател.

„Не е професионално, нито коректно да се правят кардинални изводи за цялото българско черноморие, само от един единствен случай. Абсурдно е след инцидентен случай във Варна всички плажове, включително и тези на юг, да се поставят под общ знаменател. На Южния плаж в Слънчев бряг се извършват ежеседмични изследвания и замервания от независима организация  и лицензирана фирма. Стриктно следим за чистотата на водата и всички нейни показатели. Тиражираните клевети петнят името на цялото българско крайбрежие и са удар срещу цялата ни туристическа индустрия“, коментира управителят на южната ивицата в Слънчев бряг Кирил Спасов.

Слънчев бряг-Южен плаж

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *