rumen-gechev-1_0e1bcdd5d400a464a8d7de28b3fdd5c9

Румен Гечев: Управлението в България се оказа най-послушното в ЕС

„БСП започна процеса по присъединяване на България към ЕС през декември 1995 г. с премиер-социалист, страната ни стана член на Европейския съюз. Програмата на БСП е насочена към задълбочаване и разширяване на европейската ни интеграция

Проф. Гечев припомни, че в края на миналата година, в продължение на месеци, БСП е разяснявала пред българите своята „Визия за България“, а програмата е координирана с „Визия за Европа“, в която ясно е разписано развитието на страната ни в Евросъюза.

Той увери, че кандидатите за евродепутати на левицата са изключително подготвени, мотивирани и тяхната цел не е да отидат в Европарламента, за да „натискат копчето“. Проф Гечев допълни, че защитата на родните интереси минава през синхронната работа на българските представители в различните комисии в Европарламента и сформиране на общоевропейски политики.

„Управлението в България се оказа най-послушното в ЕС и най-слабо звено през последните десет години. Водещите страни Германия, Франция, Великобритания и др. си измиват ръцете с България, която най-стриктно спазва санкциите спрямо Русия с цената на загуби с милиарди“, посочи Румен Гечев.

Той припомни, че страната ни спря изграждането на тръбопровода „Бургас – Александруполис“, докато Германия е удвоила доставките си от руски газ, търговският оборот между двете страни се увеличава непрекъснато, а инвестициите на Берлин в Москва са за 18 млрд. долара само за миналата година.

„Докато нашите юнаци слугуват, немци, французи, чехи, унгарци, поляци и др. си оплитат кошницата. Ние не сме съгласни с такова поведение на българското правителство и когато се формират общоевропейски политики, всички страни-членки трябва да са поставени при равни условия. Затова във „Визия за Европа“ искаме да сме равнопоставени в ЕС и да бъдат защитени интересите на Източноевропейските страни, в това число и България“, категоричен беше проф. Румен Гечев. Той заключи, че промяната в Европа минава през промяната в България и изборите за европарламент ще решат и бъдещето на управлението на страната.

Print Friendly

Автор: БСТ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *