Още по темата

  • Десислава Радева с елегантен тоалет в Москва
    Преди 6 часа

След няколко дни имаме удоволствието да приемем премиера на България, заяви президентът на Русия Владимир Путин в началото на срещата си в българския държавен глава Румен Радев в Сочи.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА НА ДВАМАТА ПРЕЗИДЕНТИ

Целта на визитата ми е да възстановим политическия диалог на най-високо ниво след дългогодишно прекъсване, защото този диалог е важен за успешно сътрудничество във всички области от взаимен интерес. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с руския президент Владимир Путин в резиденцията „Бочаров ручей“ в Сочи.

Руски сенатор към България: Добър урок за София

Президентът Румен Радев изрази очакването си днес да бъде направен стратегически преглед на двустранните отношения.

„Политическият диалог между България и Русия е важен за успешното сътрудничество във всички области от взаимен интерес“, каза президентът Румен Радев по време на срещата си с руския държавен глава Владимир Путин в Сочи в този момент.

„Нашите отношения са по-особени, те не се основават само на чисто политически и икономически интереси, а на дълбоките, исторически, културни и духовни връзки между нашите народи. Това прави и нашите отношения по-лесни, но в същото време ни задължават да поставяме откровено всички теми“, каза Радев.

Президентът Радев в Русия, поиска „Български поток“

Президентът е подновил поканата си към руския си колега Владимир Путин да посети България. Това обяви Радев на брифинг след срещата с Путин в Сочи.

Държавният ни глава заяви, че знае, че е трудно да говорим за доверие след три спрени мащабни проекта, в условията на санкции и ограничителни режими, както и след недалновидно политическо говорене в последните години.

Направихме стратегически преглед на нашите отношения, има огромен потенциал в най-различни сфери и на икономиката, на търговията, на енергетиката, на туризма, образованието и науката ,транспорта, коментира българският президент.

„Радващото е, че в резултат и на моята визита, имаме положителен импулс на българското правителство, което се зае по-сериозно с българо-руските отношения, заговори се и за възобновяване на някои от спрените проекти“, отбеляза той и припомни, че се очаква скоро и посещението на премиера Борисов в Русия.

На днешната среща са били обсъдени и важни въпроси от международната сигурност. Радев е уверил руския си колега, че България има интерес да работи за диалог и разбирателство.

В понеделник в Москва Радев обсъди с премиера Дмитрий Медведев развитието на икономическите отношения между двете страни. Българският президент призова да се преразгледат възможностите за пряка доставка на руски газ през Черно море.