Още по темата

  • Очаквано: Путин спечели изборите
    Преди 13 часа
  • Изборите в Русия с очакван край, каква е интригата
    Преди 23 часа

Руският президент Владимир Путин получи най-голямата в историята на Русия подкрепа, стана ясно от информацията на Централната избирателна комисия на Руската федерация след неделните избори за държавен глава.

ВИЖТЕ ПРОМЯНАТА В ИМИДЖА НА ПУТИН В СНИМКИ

След обработката на 100% от протоколите от секционните избирателни комисии, стана известно, че за Путин са гласували 76,66% от участвалите в изборите.

„Виждам в това доверието и надеждата на нашия народ“, обяви Путин пред хиляди свои привърженици, събрали се на митинг на две крачки от Кремъл в центъра на Москва, за да приветстват преизбирането му, което не буди съмнения.

„Ние ще работим всички много здраво, отговорно и успешно“, каза още руският президент, който ще води Русия още един 6-годишен мандат.

Путин в откровено интервю: Не живеехме богато

Путин – от бедняшките улици до Кремъл
Вторият Павел Грудинин от Комунистическата партия на Русия има 11,82% от гласовете, а третият – Владимир Жириновски от ЛДПР е с 5,68%. Подкрепата за Ксения Собчак е 1,66%.

 

Над 55 милиона руснаци са гласували за действащия президент Владимир Путин на президентските избори в Русия вчера, предаде ТАСС.

На изминалите избори Путин поставя рекорден резултат.

През 2000 г. той е получил 52,94 % от гласовете и за него са гласували 39,74 милиона души; през 2004 г. е спечелил 71,31 % и гласовете на 49,5 милиона души, а през 2012 г. – 63 % и гласовете на 45,6 милиона души.

Избирателната активност вчера е била над 67 %.