OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Патронен празник на СУ”Любен Каравелов” – Несебър

137 години българско училище в Несебър


 

1 DSC01512 copy1С полагане на венец пред бюст-паметника на Любен Каравелов започна честването на патронния празник на несебърското училище и 137-мата годишнина от основаването на българско училище в града.

Фанфарната музика към училището с ръководител Денис Гонсалвеш изсвири популярни  песни.

По-късно на сцената на народно читалище „Яна Лъскова- 1905” националният химн и внасянето на училищното знаме изправиха на крака многобройната публика. В заредената с патриотично настроение атмосфера прозвучаха стихотворението „Аз съм българче” в изпълнение на Димитър Стоянов от I г клас, а негови съученици под ръководството на класния си ръководител Наталия Антонова изпълниха песента „Високи, сини планини“. Стихове на Любен Каравелов рецитираха Пламен Цветков от V г клас и Дарина Ганчева от IX б клас.

Приветствени слова към учители, служители, ученици и гости отправиха Директорът на СУ ”Любен Каравелов” Тодорка Станелова и кметът на Община Несебър Николай Димитров. От името на  председателя на Общинския съвет Румен Кулев огромна кошница с цветя и приветствие поднесе общинският съветник Петър Тодоров.

Мултимедийна презентация представи  постиженията и успехите на учениците от несебърското училище през  годината в областта на учението, изкуствата и спорта.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Концертът-спектакъл по сценарий  на Руска Узунова предизвика същински фурор сред зрителите. Той впечатли с жанровото си разнообразие и перфектните изяви на възпитаници на училището. С  индивидуални изпълнения на популярна и народна музика се представиха Габриела Колева, Пламена Чимбулева, Петър Георгиев и Емануела Александрова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С вокални изпълнения се изявиха  Фолклорната група „Славееви гласове”  и ВГ ”Морски перли”  при СУ „Любен Каравелов“ с музикални педагози съответно Руска Узунова и Таня Илинова. Специален поздрав за празника поднесоха децата от  ВГ „Морски звездички“ към ОДК – Несебър с ръководител Димитър Йорданов. Много настроение внесоха танците на ТС ”Грация” по хореография на Ленка Налбантова и Фолклорна група  „Незабравка” с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова. С индивидуален танц в празничната програма се включи грацията Антония Субашева. Театрална група към „Студио Таланти“ представи откъси от пиесата „Не си отивай, любов“, режисирана от Петко Божилов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На финала на грандиозния концерт-спектакъл на сцената и в залата се изви кръшно българско хоро на фона на звучна българска народна песен, изпълнена от шестокласничката Емануела Алелександрова.

Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *