Депутатите отхвърлиха точка 12 от дневния ред за програмата за тази седмица. Това е управленската програма за следващите шест месеца на властта, както предложи вчера БСП – партията, която държи третия мандат.

ДПС се противопостави на намеренията на БСП утре в парламента да се гласува управленската програма, предлагана от мандатоносителя Корнелия Нинова.

Няма процедура, по която да се гласува програма с хоризонт от 6 месеца, според Йордан Цонев. Условия за съставяне на правителство не се правят в Народното събрание, по мнението му. Това предложение за него е правен и конституционен нихилизъм.

ПП не са изненадани от провала на третия мандат

ПП не са изненадани от провала на третия мандат

ИТН от месеци вече координирано гласува с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, смята Куленски

Кристиан Вигенин от БСП не се съгласи. Никъде в правилника не е забранено Народното събрание да планира програмата си, изтъкна той.

Мустафа Карадайъ се подигра с управляващите, изразявайки недоумение как звездите им говорят дневния ред.

Опозицията иска да се разреши проблемът с председателя на КЕВР. ГЕРБ настояха също да се спаси енергетиката. Хората са ни изпратили тук да ги решаваме, не да ги създаваме, изтъкна Теменужка Петкова. Десислава Атанасова пък обясни, че с писмо председателят на Народното събрание може да „обяви“ Иван Иванов за легитимния шеф на КЕВР.

Утре БСП връща мандата

Утре БСП връща мандата

Свиленски установи, че ИТН са патерица на ДПС, а Възраждане на ГЕРБ

Припомняме, миналата седмица Конституционния съд обяви за нелегитимен избора на председател на КЕВР Станислав Тодоров, което бе оспорено с жалба от ГЕРБ/СДС. Преди това регулаторът работи с председател Иван Иванов повече от година с изтекъл мандат.

Нинова отлага неизбежния край на властта

Обновена

Нинова отлага неизбежния край на властта

Ще предложи Асен Василев за премиер

Вчера Нинова поиска да се внесе в Народното събрание управленската програма плюс законодателната част и важните за приемане закони за плана за възстановяване.

На 25 юли заседанието на Изпълнителното бюро на БСП завърши с предложение за два варианта с третия и последен проучвателен мандат, след като лидерът на ИТН Слави Трифонов за пореден път в изявление през социалните мрежи обяви, че се оттегля от коалицията. Този път мотив му беше запис от разбор на политическата ситуация на ПГ на „Демократична България“. От партията после пуснаха и пълния запис.

На същия ден обаче, председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски не каза какви са вариантите, които ще гласуват социалистите днес.

БСП бяха вече призова да не държат мандата излишно от опозицията в лицето на ГЕРБ/СДС, ДПС и „Възраждане“.