IMG_1451 (3)

ОТКРИХА УЧЕБНАТА 2020/2021 Г. В СУ ”ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ”- НЕСЕБЪР

                                                                                                                         97 първокласници пристъпиха училищния праг

Мара МОМЧИЛОВА                                                                                                                        

1084 ученика прекрачиха прага на СУ ”Любен Каравелов” – Несебър в първия ден на учебната 2020/2021. Те ще се обучават в 48 паралелки в дневна, индивидуална, самостоятелна и комбинирана форми. 97 са първокласниците, разпределени в пет паралелки. Осигурени са учебници по всички предмети, включително и електронни за учителите. Едносменно ще е обучението на учениците от начален етап.

IMG_1423 (3) 84 са преподавателите по различните учебни предмети, 21 души е непедагогическият персонал

Несебърското училище разполага с много добра  материално-техническа база – просторни и със съвременно оборудване кабинети и класни стаи, закрит плувен басейн, физкултурен салон, обновени и модерни открити спортни площадки и съоръжения, библиотека, медицински пункт. Училищната сграда е санирана по европейски проект за над 1.9 млн. лв. Несебърското училище е привлекателно както за деца от общината и страната, така и за ученици от страни, членки на Европейския съюз, Русия, Украйна, Казахстан, Израел. През настоящата учебна година броят на децата от други държави е 68.

С полагане на венец пред бюст-паметника на патрона на училището стартира новата 2020/2021 учебна година в СУ ”Любен Каравелов” – Несебър. Молитва за благоденствие отслужи отец Арсений Станков . В своето приветствиe към учители, ученици и родители Ирина Велкова–директор на училището пожела успешна и ползотворна учебна година .

На учителите пожела здраве, духовни сили и упоритост с цел преодоляване на предизвикателствата на новото време, както и да съхранят ентусиазма, вечния стремеж към знанието и да го допълнят с мъдрост и опит , на родителите – да са съпричастни и да помагат, на учениците – да пазят традициите на училището, да умножават успехите му, оправдаят доверието и да сбъднат надеждите на своите родители и учители, следвайки своите мечти. Прикани първокласниците да пристъпят училищния праг с пожелание за много приятни  моменти в необятните простори на знанието.

IMG_1443 (1)Кметът на Община Несебър Николай Димитров пожела на учителите здраве, упоритост и сили през годината,  а на учениците –да усвояват успешно новите знания. Призова родителите за подкрепа и увери, че Община Несебър ще продължи с инвестициите в образованието.                                                                                                                                                           Като на празник в училищния двор звучаха празнични песни и стихове, детски глъч, много усмивки и настроение, независимо, че за първи път в историята на българското образование откриването на учебната година стана в условията на извънредна епидемична обстановка и в присъствието само на ученици от I, V и VIII клас и педагозите. Към общонационалните, в училището са предприети допълнителни мерки и действия за опазване живота и здравето на учениците и работещите в институцията в условията на COVID 19.

……………………………………………………….

Училищата в община Несебър отново се изпълниха с детски глъч.
Днес прагa на общинските учебни заведения преминаха 267 първокласници. Тази година в деветте училищни институции на общината ще се обучават над 2200 ученици.

Първият ден в деветте училища на община Несебър започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България.

Навсякъде представители на общинската администрация прочетоха поздравителен адрес от името на кмета на общината и пожелаха на деца и учители ползотворна нова учебната година.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *