OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Откриха учебната 2018/2019 г. в СУ”Любен Каравелов”- Несебър

 

108 първокласници пристъпиха училищния праг

 

1100 ученици прекрачиха прага на СУ”Любен Каравелов” – Несебър в първия  ден на учебната 2018/2019 ( с 29 повече от миналата година ). Те ще се обучават в 45 паралелки и 12 полуинтернатни групи в дневна, индивидуална, самостоятелна и комбинирана форми.  108 са първокласниците ( с 29 по-малко от м.г.), разпределени в пет паралелки. Учениците от трети, седми и девети клас ще се обучават по нов учебен план.Осигурени са учебници по всички предмети, включително и електронни за учителите.

80 са преподавателите по различните учебни предмети, 23 души е непедагогическият  персонал.

Несебърското училище разполага с много добра материално-техническа база – просторни и със съвременно оборудване кабинети и класни стаи, закрит плувен басейн, физкултурен салон, открити спортни площадки, библиотека, медицински пункт. За новата учебна година са ремонтирани тоалетните на всички етажи, класните стаи са пребоядисани и оборудвани с нови закачалки за дрехи. Предстои саниране на училищната сграда по европейски проект за над 1.9 млн. лв.

Несебърското училище  е привлекателно както за деца от общината и страната, така и за ученици от страни, членки на Европейския съюз, Русия, Украйна, Казахстан, Беларус. През настоящата учебна година  броят на децата от други държави е около 80.

С полагане на венец пред бюст-паметника на патрона на училището стартира новата 2018/2019 учебна година в СУ”Любен Каравелов” – Несебър. Молитва за благословение отслужи отец Арсений . В своето приветствиe към учители, ученици  и родители  Тодорка Станелова –директор на училището пожела успешна и позотворна  учебна година . На учителите пожела здраве и сили, за да раздават любов, знания и опит, на родителите – да са съпричастни и да помагат,  на учениците  –  да пазят традициите на  училището, да умножават успехите му, оправдаят доверието и да сбъднат надеждите на своите родители и учители, следвайки своите мечти.Прикани първокласниците да пристъпят училищния праг с пожелание за незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на Община Несебър Николай Димитров пожела много здраве и успешно справяне с предизвикателствата на новата учебна година, много щастливи моменти и положителни емоции. Той се обърна към ученици, учители и родители и определи образованието като най-ценния капитал в съвременния динамичен свят.  Увери присъстващите, че общинското ръководство ще продължи да работи за усъвършенстване на образователната инфраструктура на общината и за стимулиране усърдието и таланта на учениците и професионализма на учителите.

Приветствие отправи и Началникът на РУ по образование – Бургас инж.Виолета Илиева. На учениците тя пожела много амбиция за постигане на техните цели, а на учителите – вярата,надеждата и любовта да не напускат тяхното поприще.

Като на празник училищният двор бе изпълнен с пъстро множество от  хора, звучаха празнични песни и стихове, детски глъч, много усмивки и настроение.

                                                              Мара МОМЧИЛОВА

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *