Уважаеми съграждани и гости на града,

Днес Православната църква чества един от най-големите християнски празници – Успение на Пресвета Богородица. На 15 август празнуваме и всички ние – жители на Несебър, като не забравяме всяка година на тази дата да отдадем почит към Божията Майка, която е закрилница на града ни.

15 август е и кулминацията в летния ни културен календар. През последните години нашият празник се превърна в един успешен туристически продукт – разпознаваем, търсен и предпочитан от хиляди гости от цял свят, обединени от желанието да се веселят заедно. Малкият живописен полуостров се превръща в огромна сцена, а всеки, който се е докоснал до магията на празника, запечатва в сърцето си незабравима емоция.

Мотото на тазгодишния празник е „Чуй Несебър“, а във времето между 11 и 19 часа на три популярни места в Стария град – Старата митрополия, пл. „Месамбрия“ и пред читалището, наши самодейни състави ще представят мини концерти, които ще радват минувачите и участниците в традиционните ни игри. За най-малките ще има празник в парка, на амфитеатъра – балетен спектакъл, а пред крепостните стени ще звучи рок, евъргрийни и класическа музика.

В този празничен ден, пожелавам на всички, носещи святото име на Дева Мария, да бъдат здрави, обичани и щастливи и нека Божията майка винаги бди над тях!

Честит празник и на всички жители и гости на Несебър! От сърце им желая здраве и благоденствие!