Добра организация, но слабо откъм политическо съдържание европредседателство – това видя лидерът на БСП Корнелия Нинова в остра реч след премиера Бойко Борисов, който отчете работата на правителството, начело на Съвета на ЕС.

Борисов отчете успехите на европредседателството в НС

Борисов отчете успехите на европредседателството в НС

Материали бяха раздадени на депутатите

Европа е по-разделена от всякога, подчерта Корнелия Нинова. Европейският съюз е разделен по много теми, а Българското европредседателство не можа да лидира този процес, по мнението й.

Българският парламент остана встрани от този процес, в България изолирахте президентската институция, разкритикува лидерът на социалистите и продължи: „Вие не успяхте да приобщите съдебна власт, неправителствен сектор.

Таяни хвали лично Борисов за европредседателството

Таяни хвали лично Борисов за европредседателството

Обещахме в началото на нашето председателство и това направихме, коментира премиерът

Това не е съгласие, правителството не е успяло да мобилизира националната енергия, смята тя. България не е предотвратила удара върху европейската икономика с наложените мита от САЩ. Не се пази и българският национален интерес според Нинова.

Как защитихте българския национален интерес, попита тя Борисов по повод на поредния протест на земеделските производители. Нинова посочи и че по време на председателството е имало 72 протеста и ги изброи. Председателството започна с шесторно убийство и завърши с убийството на затворник, премина Нинова и към теми от вътрешната политика.

Владимир Пелов е застреляният в Ботевград

Обновена

Владимир Пелов е застреляният в Ботевград

Вторият пострадал е в „Пирогов“ с 2 огнестрелни рани в корема

Не се е случила ревизията на Дъблинския регламент. Защо не успяхте да постигнете напредък, попита червеният водач. Няма как да ни приемат в Шенген. Къде са мерките за преодоляване на неравенствата, продължи с въпросите Корнелия Нинова. Председателството беше изключително важно, допълни тя и посочи, че не вижда и конкретни ангажименти за интеграцията на Западните Балкани.

Председателството не можа да мобилизира енергията на българското общество, държавата излъчваше нестабилност, посочи Корнелия Нинова. Според нея сме пропуснали възможностите на ръководството на Европейския съюз.

Сидеров: Европейците разбраха, че сме по-красиви и по-добри

Сидеров: Европейците разбраха, че сме по-красиви и по-добри

Председателството не е приказка с хепи енд

Има Финален документ по повод Дунавската стратегия след срещата в София за външнополитическите въпроси. Президентът Румен Радев е бил поканен, за да я открие, тъй като отбраната е негов сектор. Той обаче бил зает тогава, посочи Грозданова.

Тя похвали председателството и благодари на правителството за чудесната работа. По думите й като председател на ЕС България е постигнала сериозен напредък по въпроса за ефективността на отбранителната политика.