Тези хора на база на високото си служебно положение очевидно са получили преференции. Тези преференции на български език се наричат корупция.“ Това заяви пред bTV бившият вицепремиер и министър на регионалното развитие Костадин Паскалев по повод скандала с апартаментите на властта.

По думите му около скандала се наблюдават интереси, които връзват политически субекти, администрация и бизнес.
„Името за тази връзка е олигархия„, отсече Паскалев.

Нова проверка на терасата на шефа на Антикорупцията

Нова проверка на терасата на шефа на Антикорупцията

От район „Слатина“ проверяват постройките на терасата на Георгиев

„Имаме представители на законодателната и на изпълнителната власт, които са се облагодетелствали, имаме представители на правоохранителните органи, които са се облагодетелствали. Как ви се струва това днес една община в столицата да проверява изграждането на една сграда, за която през 2012 г. е констатирано, че има незаконно строителство“, попита той.

Според бившия регионален министър поведението на Цветан Цветанов е нагло. Не можело един човек, който е на такова високо място в държавата, да реализира материални интересни по такъв „недопустим и безпардонен начин“ и след това да представя новите европейски слогани на ГЕРБ.

Паскалев посочи, че премиерът Бойко Борисов няма правомощията да спира строителството на сградата „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“.
Това е някаква форма на управление с декрети, което е абсурдно. Ние губим демократичния характер на държавата си с това поведение на управляващите“, допълни той.

Борисов нареди ДНСК да спре строежа на "Златен век"

Борисов нареди ДНСК да спре строежа на „Златен век“

По искане на Фандъкова и след справка с Петя Аврамова

Паскалев е на мнение, че когато има обект като този на „Артекс“, това означава, че и главният архитект, и съответната комисия за устройство на територията към Общинския съвет трябва да са запознати добре с историята на обекта. „Строителството е съгласувано с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което означава, че към даден момент очевидно е имало строителни книжа. Кой е бил главен архитект тогава, кои са били членовете на комисията? Кой е бил кмет, не е ли бил сегашният премиер кмет, когато е издадено това строително разрешение“, запита още събеседникът. Той е категоричен, че трябва да се направи и обстойна проверка на ДНСК съвместно с МРРБ.

Според Паскалев единственият почтен изход от скандала е оставка на кабинета. Борисов бил поставен в изключително тежка ситуация и трябвало да понесе отговорността за собствените си действия.

Относно назначаването на Данаил Кирилов за министър на правосъдието Паскалев коментира, че той е „задълбочен юрист“. Кирилов обаче се поставял в услуга на ГЕРБ в последните години, което от един момент нататък граничило със слугинаж.

Петър Курумбашев: Тризонети, частни асансьори - оттам идва слоганът на ГЕРБ "Видими резултати"

Петър Курумбашев: Тризонети, частни асансьори – оттам идва слоганът на ГЕРБ „Видими резултати“

Новите комунисти от ГЕРБ се нанесоха в „Изгрев“