1

КНИГА ЗА КМЕТОВЕТЕ НА НЕСЕБЪР

 
корица на изданиетоПрограмата за празника на Несебър включва представянето на книгата „Кметове на Несебър след 1878 г.“ С нея градът, чиято старинна част е обявена от ЮНЕСКО за световно културно наследство, показва че днешният му привлекателен туристически образ не се гради само върху пластовете на древността, пясъчните дюни и морската шир. В Несебър са вградени и дългогодишните усилия на кметовете му, както и мечтите и общественополезният труд на неговите жители.

Книгата ще бъде представена на 14 август,  в знаковата сграда на Несебър – Старото кметство на града, от проф. Пламен Павлов, преподавател във Великотърновския университет и почетен гражданин на най-старата ни столица.

Изданието е съвместен проект на Община Несебър и МКТЦ – Геопан, а работата по него е започната още през 2005 година. Още от началото инициативата е насърчена от НСОРБ – националното сдружение на българските общини.

С „Кметове на Несебър след 1878 г.“ се поставя началото на издателската поредица „Кметовете на България“ – мащабен културен проект, който има амбицията да проследи не само развитието на местното самоуправление в страната, а и да създаде писана история на личностите, ръководили българските общини през последните сто и четирийсет години.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *