full screen background image
IMG_2255 copy

Кметът на Несебър инспектира два строителни обекти на територията на общината

 

Кметът на Несебър Николай Димитров провери на какъв етап са строителните работи на два обекта на територията на общината – разширението на детската градина  в село Оризаре и изграждането на културния център в новата част на Несебър.  В огледа градоначалникът бе придружен от Динко Войнов, началник-отдел „Инвеститорски контрол“, а по места  – и от отговорниците на обектите.

IMG_2262 copyНовата пристройка за нуждите на ДГ  „Радост“ – с. Оризаре се реализира с пари от бюджета на общината. Бъдещата придобивка е двуетажна с осигурена топла връзка с основната сграда. На първия етаж на пристройката са разположени физкултурен салон в близост до входа и дворното пространство, лекарски кабинет, свързан с изолационното помещение със санитарен възел, склад, санитарен възел. На втория етаж е предвидено да има спалня с една занималня и връзка между тях, както и тераса със сенник. В занималнята ще се обособи кът за хранене с непосредствена връзка с кухненския офис за разливане на храна. Осигурени са и битови помещения за персонала.

IMG_8917 copyКултурният център е четириетажна многофункционална сграда, разположена на пл. „Жулиета Шишманова“ в Несебър. В него е предвидено да има модерна театрална зала, киносалони, гримьорни, зали за репетиции, зали за събирания, за конгресен туризъм, интерактивна библиотека и Общински информационен център. Културният дом ще се ползва от Общински детски комплекс-Несебър, както и от всички школи по изкуствата на територията на общината. Към мегацентъра има удобен и широк паркинг, разположен около и под сградата. Многофункционалната обществена сграда се строи с общински средства и се очаква да бъде завършена още тази година.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *