20170302_183004

Инж. Петър Кънев: „Не може Бургас да съществува само с туризма“

Kanev6Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в Бургас инж. Петър Кънев участва в дебат по БНР, Бургас. Кандидатът за народен представител отбеляза най-важните акценти, заложени в предизборната платформа на социалистите:

 „Сред приоритетите в нашата предизборна платформа са социалните проблеми. Но считаме, че само развитието на икономиката ще ни даде възможност да увеличим доходите, да повишим пенсиите, да осигурим тези условия за младите семейства, които сме посочили в нашата програма. Истината е, че демографската криза в България ще продължи, ако доходите на хората не се повишат“, заяви кандидатът за народен представител.

Той коментира проблемите, свързани с малкия и среден бизнес, като подчерта, че през последните няколко години работата им буквално е блокирана. А регулациите, които ги убиват, са все по-растящи. Инж. Кънев подкрепи с цифри твърдението си: „В България от 384 хиляди фирми към първи януари на тази година, 340 хиляди или 94 процента не са малък и среден бизнес, те са микро бизнес.

Всъщност това е гръбнакът на семейния бизнес в България. В тези фирми работят около 650 хиляди човека. Като се добавят и малките фирми, процентът става 98. Говорим за микро и малък бизнес, аз изобщо не говоря за среден бизнес. Всички тези фирми, в които работят по един двама души, е нужно да отговарят на абсолютно всички регулации, свързани с големите компании. Голям е проблемът и със събирането на такси. Всеки ги събира за каквото си иска и както си иска. Бизнес средата у нас е обрасла с всякакви такси.“

Инж. Кънев припомни, че предишното Народно събрание, в което той беше председател на Икономическата Комисия, направи известни промени в законодателството, така, че работата на малките фирми да бъде облекчена. Но подчерта, че това не е достатъчно.

„В следващият Парламент ще потърсим подкрепата на всички политически сили, за да бъдем партньори. Трябва да намерим решения. Защото България страда от изключително тежки регулации. Ще потърсим подкрепата и на синдикатите“, заяви водачът на листата на социалистите в Бургас.

 „Предлагаме създаването на фондове „Индустрия“ и „Иновации“ като мярка за стимулиране на икономическото развитие на страната“, посочи още той.

По отношение на Бургас инж. Петър Кънев коментира, че липсата на индустрия е сред най-сериозните проблеми. „Държава без индустрия е колония, а град без индустрия е за никъде. Не може Бургас да съществува само с туризма и с осигурени работни места четири месеца в годината. Изпревариха ни и Пловдив, и Стара Загора, и Елин Пелин“, категоричен беше кандидатът за народен представител.

По отношение на Регион Странджа бе подчертано, че наред с разрешаването на наболелите регионални проблеми, ремонтирането на пътя Малко Търново-Царево не трябва да се отлага и е приоритетен.

Засегната бе и темата за образованието в България. Според инж. Кънев настоящият Закон за образованието, които беше приет преди няколко месеца, трябва да отпадне.

По отношение на пътя между бургаския квартал Сарафово и курортен комплекс Слънчев бряг той съобщи, че информацията, с която разполага сочи, че трасето може да бъде изградено най-рано през 2018-2019 година. Причина за това е необходимостта от извършване на отчуждавания и провеждането на археологически проучвания. В зоната Поморие-Ахелой и обходът на Ахелой обаче може да се започне работа още в близките месеци.

„Поле съм ангажименти за рибарското селище Ченгене скеле. Трябва да намерим начин да го запазим“, каза още инж. Кънев. Той подчерта и несъвършенствата, които съществуват в Закона за рибарство и аквакултури и необходимостта от промени в него. Засегнат бе и въпроса с изграждането на пречиствателна станция за отпадни води в Ахтопол.

“В близките две-три години градът трябва да има пречиствателна станция“, беше категоричен инж. Кънев. Той коментира и проблемите, свързани с разпределянето на местата за разполагане на таляни в морето, концесиите за лов и дърводобива в Странджа. И заяви, че те са свързани със съществуването на сериозно напрежение.

Нека да се държим като хора, които милеят за Бургас, обърна се инж. Кънев към своите колеги в студиото. И призова гражданите да гласуват в деня на вота за Коалиция „БСП за България“ , отбелязвайки номер 10 в интегралната бюлетина.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *