11223504_10153295916353834_2594663910583715999_n1-300x292

ДВЕ ГОДИНИ ГРАДСКИ ЧАСОВНИК В НЕСЕБЪР


НА СНИМКАТА:ИСТОРИЧЕСКА ДАТА И ЧАС-12 ЮЛИ 2015 ГОДИНА-20,37 ЧАСА,МИНУТА СЛЕД МОНТИРАНЕТО НА ТРЕТИЯ ЧАСОВНИК ОТ МАЙСТОРИТЕ ГЕОРГИ МИЛЧЕВ/В СРЕДАТА/ И СТАНИМИР ФИЛИПОВ/В ДЯСНО/.

 

 

Лайънс клуб- Несебър реализира поредния си голям проект-Градски часовник

 

На снимката от ляво надясно:Инициаторът на идеята за часовника-Красимир Косев,майсторът -железар Калин Ненчев и проектанта -художникът Йордан Йорданов при монтирането  фундамента на часовника-сряда 08 юли 2015 г.

 

Заедно със Световната ценност-Старинен Несебър и новата част на уникалния град непрекъснато разкрасява своя облик.Преди две години Красимир Косев-един от основателите на Лайънс клуб в Несебър ,предложи на приятелите си от клуба да реализират една стара,позабравена идея-Градски часовник.

Всички благотворителни акции  на клуба през следващите   две години бяха свързани с набиране на средства за изграждане на часовника.За целта бяха отпечатани благотворителни картички,потърсиха се спонсори от общината,помогнаха и част от Лайънс- клубовете от страната.

След доста перипети,днес-12 юли часовникът вече е готов и всеки може да го види.Той се намира в градинката на главната улица „Хан Крум“,недалече от новостроящия се Културен дом.

Часовникът стана  един от символите и атракциите на новия Несебър -любимо място за срещи и снимки.Красивият часовник е по проект на несебърския художник Йордан Йорданов.Металната му конструкция във вид на три стилизирани гребла на лодка бяха изработени от майстора- железар от Варна Калин Ненчев.

 ЕДИН ОТ ТРИТЕ УНИКАЛНИ ЦИФЕРБЛАТИ-“ВЯРА“

 

Часовниковите механизми  са дело на потомствения часовникар от София Георги Милчев.Той предложи прекрасната идея,трите циферблата и стрелките да са различни и да символизират вяра,надежда и любов.Часовника  свети при смрачаване и  се сверява автоматично посредством връзка със сателит.

Членовете на Лайънс клуб -Несебър са щастливи,че правят този подарък на гражданите и гостите на Несебър и дават отново пример за необходимостта от публично -частно партньорство за развитието на селищата.Те се надяват,че примерът им гражданите да правят по нещо за обществото ,ще бъде заразителен,защото много е лесно да се чака и иска само от централната и местна власт.

 

 

Новият президент /2015-2016/ на Лайънс клуб „Стара Загора-Тракия“ Христо Николов/в дясно/ пристигна в Несебър ,за да поздрави приятелите си от несебърския клуб за завършването на Градския часовник.Той се снима за спомен пред новия часовник ,изпреварвайки много граждани и гости на Несебър.

Двата старзагорски Лайънс клуба „Тракия“ и „Августа“ са от тези,които подпомогнаха проекта на несебърския клуб.

„Времето е в нас и ние сме във времето-то нас обръща и ние го обръщаме….“ е казал великия Левски.Нека всеки гражданин да направи своята малка стъпка към другите и обществото,призоваваха  членовете на Лайънс клуб- Несебър преди две години.

…………………………………………..

Бел.ред.:Преди две години,със средства и усилия на членовете на Лайънс клуб-Несебър,спонсори и съдействие на община Несебър ,в новата част на града бе монтиран и заработи първият Градски часовник,който вече е частица от голямата емблема на неповторимия и прекрасен Несебър.

Преди две години тази спонтанна и възторжена информация,която отново публикуваме с малка актуализация , предизвика неразбираема реакция на част от членовете на Лайънс клуб-Несебър,засегнати,че приносът им не бил достатъчно оценен и огласен.Тази неадекватна реакция доведе единствено до оттегляне на още членове  от състава на клуба,останал в момента до санитарния си минимум.

Независимо от тези бури в чаша вода,часовникът реализиран от  тримата си творци-Иордан Йорданов-проектант,Георги Милчев-часовникар и Калин Ненчев-майстор- железар,оцеля и се вписа  в бурното море на Несебър.

По него още дълги години гражданите и гостите на града ще сверяват не само часа ,но и своите думи и дела!

Честита годишнина !

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *