IMG_9928 copy

В несебърското село Кошарица вече има модерна закрита автоспирка

 

Жителите на Кошарица вече имат нова придобивка в селото – модерна, закрита автобусна спирка и клуб за народни песни и танци, обединени в една сграда. Днес се състоя официалната церемония по откриване на обекта, а поздравителни речи произнесоха кметът на Община Несебър Николай Димитров и кметът на селището Павел Павлов.

Тържествен водосвет отслужи отец Димитър. Новата придобивка се намира в центъра на селото,  като мястото има потенциал за създаване на разпознаваем елемент от урбанизираната среда. Средствата за осъществяването й  са от бюджета на Община Несебър, а площта на сградата е 110 кв. м.

По време на откриването, кметът Николай Димитров сподели, че Община Несебър полага грижи за развитието на всички съставни селища, а всяка една реализирана инвестиция е резултат от съвместната работа между Общинска администрация и Общински съвет.

Кметът на селото Павел Павлов  благодари за съдействието от страна на Общинска администрация и Общинския съвет за изграждането на този обект, както и за всички нови придобивки, които Кошарица има през последните години. Той сподели също, че има нови проекти и идеи за развитие на селището.

1- horoСлед прерязване на лентата и разглеждане на двете помещения- автоспирката и клуба за народни песни и танци, последва фолклорна програма, а финал на събитието сложи кръшно българско хоро, на което се хвана и кметът на селото Павел Павлов.

При извеждането на архитектурния образ на новата социална придобивка има фиксиране върху думата „кошара“, която е в генезиса на името на селото. Използвани са основни елементи, наложени от кошарата като архитип,  за развитие и формообразуване при настоящата сграда с цялата свобода, която съвременната архитектура позволява.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *