Господин Борисов не е спирал да управлява с ДПС. Премиерът търси и получава тяхната подкрепа, за която се разплаща, но твърди, че не иска подкрепата на ДПС.

Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски на брифинг в центаралата на „Позитано 20“.

Според Свиленски по-почтено би било да се управлява на базата на договори, а не на задкулисни договорки. Свиленски призова премиерът да се разплати с БСП и да се отива на предсрочни избори.

При непочтена сделка винаги бива определяна като въпрос от национална сигурност или секретност. Като такава БСП определя и законопроекта за вероизповеданията. Освен това Георги Свиленски посочи и други такива казуси, в които изпада ГЕРБ, като случая с оградата по българо-турската граница, която правителството обяви за въпрос на национална сигурност.

От партията критикуват и това, че не се прави оценка на въздействието на законопроекти. „Това оказва влияние и на качеството“, обясни Явор Божанков.

ГЕРБ и ДПС направиха поредната сделка, атакува Нинова

ГЕРБ и ДПС направиха поредната сделка, атакува Нинова

ДПС подкрепили ГЕРБ за ветото на Радев, ГЕРБ се съгласили да опростят дълговете на мюфтийството

Всички законопроекти, обсъдени на Правна комисия в парламента, са внесени без такива становища, убедени са социалистите, а като пример бе посочен законът за концесиите, срещу които БСП се обяви преди месеци заради концесията на летище „София“.

„В този законопроект не става въпрос за противопоставяне на общности, както се опитват да го изкарат управляващите и господин Борисов“, разкритикува реакциите на представители от мнозинството на критиките за това, че чрез закон се опрощават дълговете на вероизповеданията. В мотивите на законопроекта не се посочва какви са задълженията, колко са и чии са.

Призивът на БСП е управляващите да не злоупотребяват с тази тема.

Именно това следва да обяснят управляващите, акцентира Свиленски. Опрощаването на дълговете е политическо решение според народни представители на ГЕРБ, коментира Свиленски и пита каква е цената на това политическо решение.

Опрощават около 8,2 млн. лв. дългове на вероизповеданията

Опрощават около 8,2 млн. лв. дългове на вероизповеданията

От 10 г. Църквата нямала задължения към НАП и НОИ, твърди Варненският митрополит

Ако патриотите не искат този законопроект да бъде приет, в деня на гласуването депутатите не трябва да се регистрират, посъветва Свиленски по повод изказването от групата на Патриотите на ВМРО, че ако социалистите са били в парламента, законът за вероизповеданията нямаше да бъде гласуван.

От БСП припомниха, че през декември законопроектът не е бил приет, тъй като БСП и ВМРО не са го подкрепили.

БСП сезират ЕК за условията на концесията на летище "София"

БСП сезират ЕК за условията на концесията на летище „София“

Държавата ограничавала конкуренцията за 35 години напред