Депутатите от БСП смятат да дадат процедурата по приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд. Това обяви в парламента депутатът Жельо Бойчев, като подчерта, че отново са принудени на дадат брифинг.

По думите му цялата процедура по бюджета е противозаконна – като започне от неговото обществено обсъждане, което на практика не се е състояло, до приемането му в бюджетна комисия на първо четене за 2 часа.

НС прие рамката на бюджета

НС прие рамката на бюджета

приходи от 23 515 млрд. лева и разходи от 11 923 млрд. лева

Спроед Бойчев ГЕРБ и ОП са скрили дебата по обсъждането на Бюджет 2018 от българските граждани. „Противопоставяме се на поредния опит за неглижиране на Народното събрание, като от БСП констатират, че това превръща в политика на ГЕРБ.

Беше ни обяснено, че няма смисъл да се правят предложения в бюджета, защото щели да бъдат необвързани„, коментира Жельо Бойчев.

„Не може министър Горанов да налага волята си на Народното събрание, отсече Жельо Бойчев. Затова и БСП категорично ще се противопостави на тенденцията от страна на ГЕРБ непрекъснато да обезличава парламента.

Нинова пита кой управлява, докато Симеонов открива тоалетни, а ДПС взима 22 млн.лв.

Нинова пита кой управлява, докато Симеонов открива тоалетни, а ДПС взима 22 млн.лв.

ГЕРБ превърнали най-висшата форма на политика – бюджета, в най-грозната форма за купуване на политическо влияние и политическо спокойствие

„Трябва да защитим честта и достойнството на българския парламент, няма да се обръщаме за помощ към държавния глава. Сами ще извървим този път.“ Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев в отговор на въпрос дали БСП ще се обърне към президента Румен Радев да наложи вето на Закона за държавния бюджет. „Веднъж завинаги трябва да се разбере, че България е парламентарна република. Правителството е избрано от парламента и то служи на народа“, заяви той.

Менда Стоянова: Депутатите социалисти не искат да ремонтират храма, а да дават трибунки

Менда Стоянова: Депутатите социалисти не искат да ремонтират храма, а да дават трибунки

Процедурата по приемането на бюджета е законна

Конкретен повод за гневната реакция на социалистите е неприетото окончателно предложение на депутата Васил Антонов от БСП за отпускане на 1.130 млн. лв. за храм „Александър Невски“ и Зографския манастир. Предложението беше прието на първо четене, но при гласуването на второ бе отхвърлено.

Успешен е опитът Народното събрание да бъде превърнато в мокър печат към министъра на финансите„, коментира самия Антонов и допълни, че съпротивата на социалистите ще бъде последователна.

„Не изпълнителната власт прави политиката в страната и не тя гласува за тази политика. Това е голямата битка, която започва БСП“, заяви той.

Горанов раздава държавните блага за народа през Бюджет 2018

Горанов раздава държавните блага за народа през Бюджет 2018

Не се е родил този, който ще излекува болното българско здравеопазване