20160302_133525-1-1

Борис Анзов от Москва,специално за „Несебър нюз“:Захарова ме спаси в Ирак !

12799340_889784317801300_3963432657030540020_n
Борис е единственият български журналист, който присъства в деня на брифинга на Мария Захарова, която обещала да отиде с него на театър. Захарова обеща пред всички присъстващи журналисти във деня на брифинга да отидат един ден заедно на театър с Борис Анзов.

23476478_1413930575386669_2051875415_nБорис Анзов е сравнил още руската говорителка преди година с монумента „Родина Майка” във Волгоград. В деня на брифинга, българският външен министър Даниел Митов влезе в словесна война с Мария Захарова относно статията на външния ни министър, озаглавена: „Българската памет и история не се нуждаят от регулировчик“ На брифинга в Москва, българският журналист Борис Анзов застана да защити руската говорителка и сравни Мария Захарова с монумента „Родина Майка” а не регулировчик!

Ето ,какво написа Борис Анзов специално за „Несебър нюз “ от Москва :

23549425_1413894165390310_360048579_n„Мария Захарова е красива и много образована жена, отдала се изцяло на своята професия и родина. Тя е директор на руския департамент на информацията и печата, има ранг на Извънреден и Пълномощен Посланик. Мария Захарова винаги има добри чувства към България и българския народ. Облече българска народна тракийска носия, 10 минути по-късно, след като и бе връчена от мен по-време на един от нейните брифинги по-случай 8 –ми март.

Българските носии бяха две, за нея и нейната малка дъщеря”.
С този жест нашият журналист трогнал Захарова, която се просълзила. Българската носия е била закупена от Кирил Коев, пенсионер от град Обзор. Кмета на град Обзор, Христо Янев, когато разбрал за случая ,върнал парите на пенсионера и изпратил заедно със носията в Русия официална покана за посещение в град Обзор и община Несебър. След връчването на носията, Мария Захарова получи и огромен букет под формата на българския трикольор, освен това всички присъстващи журналисти в залата получиха български мартеници типично за стила на Борис Анзов, който не престава да прави реклама на родината си с българското знаме в ръка, където и да се намира по света.

В личен разговор веднага след брифинга, Мария Захарова обещала на Борис да посети община Несебър и град Обзор и лично да върне жеста към  Кирил Коев.
Тя ме попита дали мога да предам подаръка от нея за господин Кирил Коев, но след това каза, че сама ще върне жеста.

Освен мен в деня на брифинга за осквернения руски паметник в София, присъства като гост в залата и Ина Първанова – български представител на ОССЕ, отговаряща за въпросите на свободата на медиите, ръководител на отдел комуникации и връзки със СМИ в ОССЕ.

Акцента, който Мария Захарова постави на брифинга на 02.11.2017г. Според мен не е кой е спасил българските евреи, а поредният извършен вандалски акт свързан с оскверняването на паметника на руските войни в София. За една година руското външно министерство пише три пъти протестни писма до българското външно министерство. За една година този паметник е оскверняван три пъти.

Мария Захарова се обърна към българските власти с призив да открият и накажат извършителите. Обърнах се със запитване към немският депутат Андреас Мауер, дали има подобни прояви и осквернения на руски паметници в Германия? Отговорът бе не! Немският народ е благодарен на СССР за това, че са ги спасили от фашизма. Самите немци поддържат руските братски могили, монументи и паметници в Германия като очите си. Поднасят цветя и се грижат за поддръжката им. Може би това е въпрос на манталитет и култура, отговорил Мауер.

Борис Анзов «Медиа Мост» напомня, че наскоро когато българският премиер Бойко Борисов обяви в телевизионен ефир, че Русия се сочи като основна заплаха, наред със Северна Корея, то в руската столица тази тема била много слабо известна. Нямало телевизионни дебати и сериозно медийно говорене по темата, което според журналиста щяло да доведе до неимоверен спад на руските туристи по българските курорти. Според Борис, никой нямал интерес от цялата тази работа. Моето желание е да спомогна в разрешаването на това недоразумение. Аз съм се учил да строя мостове, а не да ги руша.

В един от брифингите с Мария Захарова се договорихме за това никога да няма вражда и нападки между двете страни,единствения проблем, който да стой между двете страни да бъде този кой обича повече другия с което Мария Владимировна се съгласила.

Думите изречени от професор Божидар Димитров по адрес на руската говорителка, според Анзов са непристойни и цинични, отговарящи на прекалено ниско ниво. Що се касае до осквернения паметник Альоша в град Пловдив, това още веднъж показва колко ниско духовно и културно сме изпаднали.

Българската общественост, работещи, учещи, спортисти в Русия също са разтревожени относно оскверняването на руските паметници в България, осъждаме остро вандалския акт и молим властите да открият и накажат извършителите. Това преди всичко е удар против нас тук живущи и работещи в Русия Българи.

Мария Владимировна Захарова неочаквано за мен, единственно тя първа се откликна на моя зов за помощ когато бях ограбен в Ирак където отразявах битката за Мосул.
Изразявам своята благодарност за човещината която има.

От Москва: Борис Анзов «Медиа Мост България»,специално за „Несебър нюз“

…………………………………………………….
Борис Кирилов Анзов, роден в гр. Гоце Делчев през 1980г. Журналист в руската столица Москва от сайта  «Медиа Мост България», която сам създава в своя роден град Гоце Делчев, регистрирана в благоевградския окръжен съд. Борис завършва висшето си образование в Руският Университет „Дружба за народи”, специалност: Международни отношения (специалист). Първи президент на Българската студентска общности РУДН Русия. Борис завършва висшето си образование по- едно и също време със Мария Захарова ,която зашитава кандидатската си работа в същия университет“ Дружба на Народите“.
 

23476400_1413893952056998_2048275227_nБорис нашумя в България и с това, че развя българското знаме пред очите на Путин по-време на негова пресконференция в Русия Москва. Бе спасен от руски войник и ранен в Сирия. Обиколи Сирия с пръчка микрофон и нахрани сирийските опозиционери групировка «Джейш Ал Ислам» с българска лютеници, кичеше руските и сирийски воиници с мартеници, за което стана известно в предаването 120 минути по Бтв със водещ Светослав Иванов.

Също така в началото на годината Борис Анзов направи филм за състоянието на руските паметници в Плевен излъчен в Русия. (състоянието на паметниците бе занемарено и изоставено в бурени) линк към филма : https://www.youtube.com/watch?v=IRlYJ-w6HJI

Кой спаси еврейте коментира Мария Захарова: https://www.youtube.com/watch?v=YTS6b5t8zao&feature=youtu.be

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *