БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ПОСВЕТЕН НА АЛЕКСАНДЪР-РОБЪРТ СЪБРА НАД 9000 ЛВ.

На 24 юли на сцената на Амфитеатъра в Стария град се състоя благотворителен концерт, който Община Несебър организира в помощ на каузата за малкия Алекс.

Александър- Робърт Ангелов е от с.Равда и e само на четири месеца. След провеждането на много изследвания на Алекс е поставена тежката диагноза – вродена билиарна атрезия тип II (липса или запушване на жлъчните пътища), което предполага чернодробна трансплантация в чужбина. Донор на детето ще бъде  неговият баща, но за да се осъществи операцията е необходима значителна сума в много кратък срок.

Инициативата за организиране на концерт, чрез който да се наберат средства за лечение, бе подета от близки до семейството на детето и бе безрезервно подкрепена от кмета на общината Николай Димитров.

На Амфитеатъра безвъзмездно се изявиха: една от най-ярките съвременни звезди на българската поп-музика Тони Димитрова; Данислав Кехайов-главен художествен ръководител и директор на Ансамбъл „Пирин“ – Благоевград, фолклорист и народен певец; Станислава Христова  и деца от ОДК- Несебър.
Емоционалните изяви на изпълнителите развълнуваха присъстващите гости и граждани на Несебър, и мнозина направиха допълнителни дарения на място.

Събраната от инициативата сума възлиза на 9173,70 лв.
Благодарим на всички хора с големи и щедри сърца и милостиви души, които се включиха в благородната кауза за Алекс, реализирана чрез благотворителния концерт,заявиха организаторите на проявата  в Несебър.

В края на събитието от името на кмета Николай Димитров бяха изказани думи на благодарност към изпълнителите и бе поднесена кошница с цветя.

Събраните над необходимите за лечението на Алекс средства, ще бъдат прехвърлени по сметката на друго нуждаещо се дете,понеже необходимите средства за Алекс вече са събрани.
Гражданите на Община Несебър неведнъж са доказвали своята съпричастност и сплотеност, своето милосърдие и благородство към хуманни каузи.
Община Несебър няколко пъти годишно организира благотворителни инициативи в помощ на нуждаещи се деца. На централни места в почти всички прилежащи селища са поставени метални кутии с формата на сърце, в които всеки може да пусне пластмасови предмети, за да помогне на дете със здравословен проблем.
Тези,които не са успели да бъдат на концерта,могат да дарят средства и по специалната дарителска сметка:

За дарение по банков път левова сметка в Райфайзенбанк е:
IBAN BG39RZBB91551010756830 
Александър – Робърт Божидаров Ангелов
Alexander-Robert Bozhidarov Angelov
BIC RZBBBGSF

Екипът на сайта „Несебър нюз“ отново призовава гражданите  и гостите на община Несебър , региона и страната да се включат в дарителската кампания за лечението на дете !