D:KartGeoDataKarta_BulgariaRaboten_570x_2015_SM_2302_TA_SM_T

АТЛАС на Туристически район „Южно Черноморие”

 6_Nesebar_20x_Layers copy

 Едромащабната карта на една от най-важните туристически дестинации по Южното Черноморие –Несебър, представя културното и историческото наследство на забележителния черноморски град.

Две български фирми с доказани успехи в сферата на картографията:Геопан-Бургас и КартГео-Троян, разработиха проект за издаване на първия български черноморски атлас. И двете дружества са членове-учредители на Българската картографска асоциация (БКА) – национален представител в Световната организация на картографите IСА

 

Проектът на Геопан и КартГео предвижда съставянето и издаването на първия български черноморски атлас. Фокус на нашите усилия е обширният район на юг от град Обзор до Резовска река, определен през миналата година като Туристически район „Южно Черноморие“. Пилотното издание ще бъде с книжно тяло в обем 70-80 страници, богато илюстрирано, професионално оформено и луксозно отпечатано.

Но какво би било съдържанието на подобно издание?

D:KartGeoDataKarta_BulgariaRaboten_570x_2015_SM_2302_TA_SM_TАтласът ще представя пълноценно цялото ни Южно Черноморие в съответствие с установените европейски туристически картографски стандарти. Най-добра представа за него дава обхватът му – той ще включва девет туристически зони, представени в мащаб – М 1:100 000. Всяка зона ще съдържа едромащабни карти на курортите, културно-историческите паметници, природните забележителности и населените места.

Ще бъдат включени и рекламно-информационни страници, свързани с отделните зони, които в текст и образи ще доразвият идеята за привлекателността на района и турстическия му продукт.

5_Burgasko ezero_50x_layers copyРеализацията на този мащабен проект се предхожда от дългогодишния ни успешен опит в осъществяване на картографски издания и международни изложби. Цялостната ни дейност в сферата на картографията бе отбелязана през 2016 г. от Българската картографска асоциация с почетна грамота за принос в развитието на българската картография.

Три наши проекта в района на атласа – картата на Странджа и нейното крайбрежие, проектът „Странджа/Йълдъз – планината без пожари“ и едромащабната карта на Община Созопол получиха най-високата професионална оценка – национални сертификати №1, №2 и № 3 за качество на картографски продукт. Турстическата карта на Община Созопоол получи най-високата награда на национален конкурс.

Вече сме събрали и разполагаме с необходимите сведения, разработени са и част от картите на отделните зони. Наясно сме с големия – не само за страната ни, туристически потенциал на района, с натрупването на огромно и добре изследвано културно-историческо наследство и с природните богатства на Южното Черноморие.

Работим с доказани професионалисти – картографи, дизайнери, публицисти, журналисти. Уверени сме в способността си да създадем за европейския пазар полезно информационно издание, любопитно четиво и търсен отдавна справочник.

4_3_Prist_Burgasi_15x_WУбедени сме, че със създаването на съвременния туристически атлас „Южно Черноморие” ще подпомогнем окончателното формиране, популяризиране и утвърждаване на Южното Черноморие на туристическата карта на света.

Това ни дава кураж да се обърнем към нашата общественост, слагайки на масата идеята, проекта и опита си.

И да кажем на всички: „Да го направим! Като общо дело на тези които могат – за тези които се нуждаят от него!”

 

 

Ст. ПЕЙКОВ,

ръководител на проекта

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *