cdde051c050fe8906d28c5357822dad2

20 милиона лева от Европейските фондове на разположение спешно към Хитрино

 

 

Средствата са от Програмата за развитие на селските райони и ще бъдат използвани за възстановяване на разрушената инфраструктура

Европейската комисия и българските власти постигнаха съгласие 20 милиона лева  (10 милиона евро) незабавно да бъдат предоставени с цел бързо възстановяване на местната инфраструктура, засегната от трагедията.

Решението идва след постоянни контакти с българското правителство и серия консултации в създадената вчера в Европейската комисия работна група в помощ на пострадалото село, в която участват  комисарите по земеделието и регионалното развитие – Фил Хоган и Корина Крецу.

То предвижда ускорена реализация на целеви проекти за възстановяване на разрушената инфраструктура и ще даде възможност и за разкриване на временни работни места в засегнатия район.

Министърът на земеделието Десислава Танева, която е в Брюксел за редовния Съвет по земеделие, обяви след среща със заместник-председателя на Комисията Кристалина Георгиева, че се търсят и други варианти за подкрепа на Хитрино:

„Само ден, след като в Комисията беше създадена работна група за помощ на Хитрино, вече има първи положителен резултат, и той е от огромно значение за нас. Тази незабавна подкрепа за пореден път ни показва, че когато е изправена пред трудни моменти,  България не е сама и българите винаги могат да разчитат на европейска солидарност“, заяви Десислава Танева.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *