са-13

100 журналиста от 26 страни кацнаха снощи в Сирия, предаде Борис Анзов

Сирия посрещна вчера късо вечерта, около сто чуждестранни журналиста от 26 страни. Те посетиха страната, като част от обиколката, която се организира от Министерството на отбраната на Русия.

Според официалния говорител, генерал-майор Игор Коношенков, това е седмото подобно пътуване до Сирия за журналисти от различни международни медии. Чуждестранните журналисти ги посрещнаха на авиобаза „Хмеймим“, съобщава Борис Анзон, кореспондент на Четвърта власт & Медия Мост България.

Министерството на отбраната са  осъществили посещението и гарантирали сигурността на общо 400 чуждестранни журналисти, каза генерал-майор Игор Коношенков.

Журналисти от различни страни, които в момента работят от руската въздушна база в сирийския „Латакии“ в „Хмеймим“, дадоха оценка за работата на базата. Като един от италианските журналисти оприличи работата на авиобаза като „добър работещ швейцарски часовник“. Друг гръцки кореспондент на медия коментира пред Медия Мост България „Руснаците са се установили в Сирия за дълго“ .

Днес станахме и свидетели на примирие между воюващи групировки и редовната армия, станахме свидетели как терористи предаваха доброволно своето оръжие и даваха пръстови отпечатъци. Гарантираха, че няма да воюват против властта и обявяват примирие.

Борис Анзов

Очаквайте ексклузивни репортажи за случващото се, директно от фронтовата линия в Сирия от кореспондента на Четвърта власт & Медия Мост България Борис Анзов.

Автор: Борис Анзов
Четвърта власт & Медия Мост България

Print Friendly

Автор: Борис Анзов-Специално за "Несебър нюз"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *