й_8167d725df22c1db693db22787fd5f37

ТРЪМП СРЕЩА БОРИСОВ МЕЖДУ ПУЙКИ И КУЧЕ

Разговорът между Борисов и Тръмп в Овалния кабинет е от голяма важност за нашия премиер и за България, но за американския президент това е част от натоварения график , който трябва да бъде изпълнен с полза само и единствено за Америка

Тръмп успя вчера, да намери време за българския премиер в своята напрегната програма. Преди преговорите си с с Борисов, стопанинът на Белия дом имаше важната пиарска проява – да награди с медал Кучето Конан, участвало в операцията по ликвидиране на лидера на Ислямска държава Абу Бакр Ал Багдади. След минутите отделени на Бойко Борисов, Тръмп пък издава традиционната амнистия на Пуйките за деня на Благодарността, честван в Белия дом.

Президентът Тръмп лично прие кучето Конан, участвало и ранено в операцията по ликвидирането на Абу Бакр ал Багдади и го награди с медал.

Втората точка от програмата на Тръмп за деня бяха преговорите с Българския премиер, и последвала пресконференция, в която уви, американските журналисти дежурните в Белия дом не позволиха на българските си колеги да зададат достатъчно въпроси свързани с отношенията между София и Вашингтон.

По време на пресконференцията Бойко Борисов успя увери в Тръмп за ангажимента на София да увеличи разходите за отбрана.

„Това е интересно. Ще помислим пза това. Това е хубаво. Трябва да кажете това на Германия. За мен е чест да ви посрещнем в Белия дом в Овалния кабинет. Имаме срещи, които се появяват след малко. Имате свои представители; аз имам мои представители. И мисля, че ще имаме много продуктивни срещи. Поръчахме някои F-35 и някои други неща. Купувате много военно оборудване от Съединените щати – най-доброто оборудване в света – и очаквам с нетърпение нашата среща“, заяви Тръмп.

Последваха въпроси за скорошната оставка на министъра на военноморските сили Ричард Спенсър, за бившия служител на армията Челси Манинг, разкрила редица тайни в „Уикилийкс“, както и за вътрешноамериканския спор за импийчмънта на президента между Демократическата и Републиканската партия. Все пак Тръмп благоволи да отговори на още един въпрос, мъчещ българия – визите.

„Имаме страхотно приятелство, те са страхотни хора , които са от България, които живеят в тази страна. Ще говорим за визовата програма по молба на вашия премиер“, заяви американският президент.

И накрая Тръмп ще трябва да направи трето важно свое задължение за по-малко от 48-часа. Очаква се днес американският президент да използва правомощията си да помилва осъдени на смърт, за да спаси двойка пуйки в навечерието на Деня на благодарността.

Церемонията по помилването на пернатите ще се състои в Белия дом. Двете пуйки на име Хляб и Масло, в момента са настанени в луксозния хотел „Уилърд Интерконтинентъл“ в столицата Вашингтон.

Print Friendly

Автор: БСТВ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *