New Imageddqwqwee

Народният представител от БСП Атанас Зафиров в Ереван

Народният представител от БСП Атанас Зафиров приключи своето участие във Втория глобален форум „Срещу престъплението геноцид“ с поднасянето на цветя пред мемориала на жертвите на геноцида в Ереван. В своето изказване пред форума, Зафиров подчерта, че почитта пред паметта на загиналите арменци в периода 1915-1922 е също така преклонение пред всички онези станали жертва на масови преследвания, планомерно и съзнателно унищожение, етнически чистки, тероризъм в годините след 1915.

Зафиров също така запозна делегатите с опитите на турската държава за намеса във вътрешните работи на България и по-точно забраните за турски общини да участват в съвместни проекти с български по линия на програмата ИНТЕРРЕГ, като причината е признанието на геноцида на арменците от общинските им съвети. Зафиров разкритикува и двойственото отношение на ЕС към Турция по отношение на въпроса с бежанците и спазването на основните човешки права и свободи.

В хода на срещите си в Ереван, българският народен представител благодари на министъра на външните работи на Армения за поканата за участие и го поздрави с добрата организация на форума.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *