ep.02.JPG-5036ac96

ЕС увеличи до 37 млрд. евро средствата за борба срещу Covid-19

Европейската комисия изрази днес готовност да бъдат осигурени 37 млрд. евро за борба с разпространението на болестта Ковид-19. Това е увеличение с 12 млрд. евро спрямо първоначално обявената сума за противодействие на епидемията.

Държавите в ЕС трябва да се чувстват свободни да предприемат всякакви мерки, които преценят за необходимо за предпазването на бизнеса и работниците в тази обстановка, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Тя настоя предприеманите мерки срещу епидемията да бъдат съразмерни и съгласувани на европейско равнище. ЕК дава максимална гъвкавост на правителствата в спазването на правилата за бюджетите и държавната помощ, поясни Фон дер Лайен.

Извънредно положение в България за един месец

МВнР с предупреждение за пътувания до тези страни

Предвижда се по инвестиционния план „Юнкер“ да бъдат осигурени 100 млрд. евро за заеми за малките и средните дружества. Ще направим всичко необходимо в подкрепа на хората и икономиката, заяви Фон дер Лайен.

Ето как реагират хората след обявеното извънредно положение в България СНИМКИ

Тя добави, че пълното затваряне на европейските граници не е желателно. По нейните думи би било оправдано да бъдат предприети допълнителни санитарни мерки по границите. Едностранните мерки не са добро решение, коментира фон дер Лайен. Не можем да спрем заразата, но е възможно и много важно да забавим скоростта на разпространението й, ЕС може да устои на това предизвикателство, добави председателят на комисията.

Print Friendly

Автор: vesti.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *