20180524_152318(0)-1

Генерална асамблея на MedCruise

Черноморските круизни пристанища бяха във фокуса на Генералната асамблея на MedCruise

 

 

Кризата в черноморския регион бе най-важният аспект в панелите на 52-та Генерална асамблея на MedCruise. Форумът се проведе в Малта в периода 23-26 Май 2018 г. Президентът на MedCruise Айрам Диаз Пастор заложи, като основна тема в дискусиите, с най-големите круизни компании – Carnaval, Royal Caribean, MSC Cruises, Celestil Cruises, Costa Cruise, Aida и други, геополитическата обстановка в Черно море и възможностите за решаване на проблема.

 

Пристанищата от западния бряг на Черно море – Бургас, Варна, Констанца и Одеса съвместно с президента на MedCruise обсъдиха и подписаха План за действие до 2021 година. В тази връзка четирите порта на ротационен принцип ще бъдат домакини на срещи и посещения от заинтересованите лица в круизния бизнес – круизни компании, преса, асоциации и др., с цел представяне на развитието на инфраструктурата, сигурността и организацията в пристанищата домакини. Основното събитие ще бъде Генералната асамблея на MedCruise в Бургас през 2020 г. Успешното й провеждане в България ще бъде гарантирано от екшън плана, със съдействието на четирите пристанища.

 

По покана на ръководството на пристанище Бургас президентът на MedCruise Айрам Пастор ще посети Бургас в края на месеца и ще се запознае с инфраструктурата в района на двата круизни терминала и организацията по посрещане на пътнически кораби на Морска гара. Той ще бъде официален гост по време на Европейския морски ден 2018, Бургас.

 

Оптимистичната прогноза, около която се обединиха специалистите по време на 52-та Генерална асамблея на MedCruise е посещения на лайнери в Черно море 2020-2021 г., понеже периодът на планиране на круизните дестинации е две години.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *