20180203_190726

Христо Стоичков поздрави Мария Захарова

Христо Стоичков подари разписана топка с надпис “ с много обич“ на Мария  Захарова в деня на руската дипломация. Копие на златната топка Камата подари и на Руския президент В.В. Путин.

201116Иконата на българския футбол и  бивш капитан на националния отбор Благой Георгиев подари своята последна футболна златна фланелка на Мария  Захарова  на брифинга в Москва.

Да напомним на нашите  читатели, че наскоро Благой Георгиев завърши свята футболна кариера в Москва . Той игра за ФК „Терек“- Грозни, „Рубин“- Казан и „Амкар“- Перм.

Топката и фланелката бяха подарени от българския журналист Борис Анзов в Москва, по време на редовния брифинг на официалния говорител на Външното министерство на Русия-Мария Захарова.

23549425_1413894165390310_360048579_nМиналата година Борис Анзов заедно с Кирил Коев от град Обзор ,подариха българска  тракийска народна носия на руската говорителка, която тя облече буквално  минути след брифинга.

Борис Анзов се опитва, чрез своята „Медиа Мост България“да гради културни мостове между народите и следва заръките на българския революционер Гоце Делчев “ Аз разбирам света – казваше той  – единствено като поле за културно съревнование между народите“.

Неговите думи са актуални и днес.

Print Friendly

Автор: Борис Анзов -специален кореспондент на "Несебър нюз"в Москва


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *