max_g360_c12_r16x9_pd20

Сергей Лавров – лауреат на Фондация „Андрей Първозвани -Вяра и вярност“

Сергей Лавров не е поканен до сега да посети България за честването на 3-ти март през 2018 година
200px-Apostol-Andrey-Pervozvannyj

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров нарече присъдената му премия на Фондация “ Андрей Първозвани -Вяра и Вярност“ знак за признаване на заслугите на цялото външнополитическото ведомство на РФ. Това той заяви на церемонията по награждаването, която се проведе  на 18 декември  в  Кремъл.

„За мен е огромна чест да бъда носител на наградата на Фондация “ Андрей Първозвани -Вяра и вярност“, още повече в компанията на видни сънародници,  каза Лавров.

Аз възприемам тази награда – и това не е шаблон, не са празни думи – като признание за дейността на цялото  Министерство – на външните работи на РФ, без което не би била  възможна днешната церемония, защото нашата работа е колективна, насочена към практическа реализация на външна политика, която се определя от президента на РФ Владимир Путин. А тя  е насочена  преди всичко към насърчаване на идеалите за мир, доброта, честност и справедливост на международната арена“.

Награда „за Вяра и вярност“ е  основана през 1992 г. от Фондация „Андрей Първозвани“. Тя се дава  ежегодно през декември месец в държавния Кремълски  дворец. Наградата е обществена и се присъжда за заслуги в дела за укрепването на руската държавност, славянското  съгласие и за съюза на държави, приятели на Русия ,както и за  възраждане на духовността.

Лауреатите избира специален комитет, който се оглавява от пилота-космонавт на СССР, Герой на Съветския Съюз Олег Атьков.


===================================

Сергей Лавров не е поканен до сега да посети България за честването на 3-ти март през 2018 година

 

20171221_143653От днешния брифинг  на  Мария Захарова- 21.12.2017г.  – Борис Анзов  от „Медиа Мост България“  попита  говорителката на Руското Външно министерство , дали Руският Външен министър Сергей Лавров е получавал покана да посети България  по случай 3 март- 140 години от  освобождаване на България от Османско робство?

С втория си  въпрос  Борис Анзов акцентрира вниманието на Захарова  върху това, че паметника  на героите на Плевен в Москва се нуждае от  ремонт.

Мария Захарова обеща да отговори след като провери тази информация. Час по -късно тя отговори , че Сергей Лавров не е получил  покана да посети България за честването през следващата година.

Текст и снимки: Борис Анзов от място на събитието Москва Русия, Кремъл-специално за „Несебър нюз“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *