Неоснователните обвинения срещу Русия за намеса в изборите в САЩ се умножиха, след като Доналд Тръмп стана президент там. Такова становище изрази говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в отговор на изявление на директора на ЦРУ Майк Помпео.

„Оказва се, че Русия се намесва в изборите в САЩ от „десетилетия“! Партньорите напълно са оплескали работата. Преди колко десетилетия, чудя се, Русия е „започнала“ този мръсен бизнес“, запита Захарова в профила си във „Фейсбук“.

Шефът на ЦРУ: Русия от десетилетия се намесва в изборите в САЩ

Шефът на ЦРУ: Русия от десетилетия се намесва в изборите в САЩ

„Ние имаме много врагове“

„Най-доброто доказателство за това, че това са пълни лъжи, е, че през всички тези „десетилетия“ американските специални служби и официални лица нито веднъж не са заявили нещо подобно и никога не са поставяли пред руската страна подобни въпроси„, допълни тя.

Говорителят на руското външно министерство напомнила, че „нямаше нито един заговор, филм, реч (за намеса на Русия), докато американската избирателна система не обяви, че Тръмп печели изборите“.

Тогава започна всичко – неоснователни обвинения, търсене на външен враг, крясъци за „ръката на Кремъл“ – с една дума, песента за половецките пленници“, подчерта Захарова.

По-рано шефът на ЦРУ обяви, че Русия ще се опита да се намеси в предстоящите избори през 2018 г. за Конгреса на САЩ. По думите му, Русия от десетилетия влияе върху изборния процес в САЩ.