Доставките на руски газ в Европа, кризата в Украйна и Сирия, но и решаването на бежанския въпрос в Близкия изток. Това бяха основните въпроси, които обсъди германският канцлер Ангела Меркел с руския президент Владимир Путин.

Това разкриват германските медии.

Първа двустранна среща Меркел - Путин в Германия от анексирането на Крим

Първа двустранна среща Меркел – Путин в Германия от анексирането на Крим

Срещата дава възможност на лидерите да укрепят отношенията

Меркел добави, че Германия и Русия трябва да продължат да търсят начини за разрешаване на конфликта в Украйна. Това трябва да стане на основата на Минските споразумения.

Меркел с малки очаквания за срещата с Путин

Меркел с малки очаквания за срещата с Путин

Двамата лидери ще обсъдят редица въпроси

„Работили сме върху това отдавна, споразуменията в Минск са били и остават, въпреки че трябва да заявим, че все още няма стабилно примирие“, каза Меркел. „Надявам се, че преди началото на учебната година ще се направи още един опит за напредък в оттеглянето на силите“, каза Меркел. „Ще обсъдим и днес възможността за създаване на мисия на ООН, която да допринесе за примирието“, каза канцлерът, като добави, че „Германия е готова да допринесе“ за тези усилия.

Ангела Меркел недвусмислено напомни, че Украйна трябва да остане като основна транзитна страна при износа на руски газ за Европа. Изграждането на „Северен поток -2“ не трябва да става за сметка на Киев, подчерта Ангела Меркел.

Политическа буря в Австрия, след като външният министър покани Путин на сватба

Политическа буря в Австрия, след като външният министър покани Путин на сватба

Евродепутат поиска оставката на Карин Кнайсел…

От своя страна Путин атакува със ситуацията в Сирия и предизвиканата от гражданската война в близкоизточната страна бежанска вълна.

За първи път от 4 години насам руският президент Путин бе приет от Ангела Меркел в Берлин. Двамата се срещнаха в правителствената резиденция „Мезеберг“.