4673242

Мария Захарова: Има проблем с българския имот на БПРЦ в Москва от 90-те години

Брифинг на говорителя на руското външно министерство от 04.04.2018г

Официалното поместие на Българската Православна Църква в Москва, се намира в центъра  на Москва в непосредствена близост до Метро Таганская -църквата „Успение на Света Богородица в гончерах“

Напомняме на нашите читатели, че имота на който  е разположено българското поместие в Москва пренадлежи на РПЦ ,даден за безвъзмезно ползване на БПРЦ. Преди няколко години с  част от имота даден с  указ на президента на РФ, бе направен  опит да бъде отчужден без знанието на РПЦ.
Мария Захарова : Действително съществува проблем ,още от 90-те години, който не е изяснен и до днес. С този въпрос се занимава РПЦ и московските градски власти.
 Говорителят на руското външно министерство  Мария Захарова отговори на въпрос, който и бе зададен на предишният Брифиг от 29.03.2018 г..

Въпрос към Мария Владимировна зададен от Борис Анзов „Медиа Мост България“ и „Несебър Нюз“ : Може ли Русия да отмени визовия режим спрямо българите еднолично.

„Русия е обградена с българи, като започнем от Крим и стигнем до Волжска България днешен Татарстан. Русия няма как в едностранен план да отмени визовия режим с България. Това е въпрос на взаимно сътрудничество  и съвместен диалог. Това не може да се случи от един човек и трябва да бъде съвместно“

Print Friendly

Автор: Борис Анзов -специален кореспондент на "Несебър нюз"в Москва


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *