Kynev2

Инж. Петър Кънев в Брюксел

Инж. Петър Кънев съпредседателства заседание на Комисията по икономика и парични потоци на ЕС

Бургаският народен представител инж. Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание се завърна от посещение в Брюксел. Той участва в голяма българска делегация, която беше в белгийската столица в рамките на Българското председателството на Съвета на Европейския съюз.

Инж. Петър Кънев съпредседателства заседание на Комисията по икономика и парични потоци на ЕС. В срещата са взели участие партньори от целия ЕС-представители на всичките двадесет и осем страни-членки.

„По време на посещението бяха обсъдени изключително важни теми, касаещи общата данъчна политика и данъчно облагане на фирмите, работещи в областта на цифровите технологии. Коментирани бяха резултатите от ревизии на подкомисиите към Европейския парламент по Панамските досиета и по офшорните зони. Дискутирани бяха и въпроси, свързани с намаляване на финансовите рискове и стабилизиране на банките и банковия сектор в Европа след кризата в периода 2007-2009 година“, информира инж. Петър Кънев.

Народният представител е поставил въпроса за по-скорошното решаване на проблема за влизането на България в Шенген и разширяването на Еврозоната.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *