b15857b966145c7f3f8827843230d395

Детските фестивали в Несебър с висока оценка в Русия

Наскоро  в зала „Атриум“ на Министерството на външните работи на Русия бе шумно и тържествено. Толкова много деца , педагози и възпитатели, едва ли е виждал тази зала.

 Асоциацията на руските дипломати (АРД)  от няколко години замисля  програма за работа с младежи „млади дипломати“, включително под  формата на „дипломатически смени“ във  Руските детски центрове разположени на бреговете на Черно море и Тихия океан.

25151897_1442699189176474_7528082066569838674_n Именно по време на разговора  между  заместник-председателя на (АРД) , извънреден и пълномощен посланик Валери Егошкин  и Борис Анзов представител на „Медия Мост България „, се роди прекрасна идея.Те  обсъдиха   перспективите за сключване на споразумение за сътрудничество с българската община Несебър  и СОК „Камчия“, смисълът на която е да насочва в  България, участници в програмата „млади дипломати“ .

  Несебър е дългогодишен и популярен международен център за детско- юношески фестивали.  Един от тях е Международния фестивал на детското творчество – Несебър който се провежда с участието на детски и юношески творчески колективи и изпълнители от България и други страни.

Фестивалът способствува за изява таланта на участниците, за повишаване на изпълнителското им майсторство. Целта на фестивала е да съдействува за развитие на детското творчество чрез общуване на ръководителите и децата от различните колективи и страни.

Обогатяване на репертоарите им с класически и съвременни произведения. Една от основните задачи на подобни Фестивали е обединяването на децата от България и чужбина в творчески съюз , запознаване с културата на България.

Print Friendly

Автор: Борис Анзов "Медия мост България"специално за "Несебър нюз"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *