1 nesebar-arda-27 copy

Футбол:След 3 загуби, „Несебър” се върна на успех

                                                                                  

 

Отборът на „Несебър” имаше 3 загуби,но победи с 2:1 фаворита за промоция в Първа професионална лига „Арда 1924”- Кърджали.                                                                                                            

    Срещата бе от 5 кръг на Втора професионална лига, а възпитаниците на Николай Жечев сложиха край и на неприятната серия от три загуби и си го върнаха на „Арда”. А гостите от Кърджали затвърдиха мнението ,че играят трудно далеч от дома.

Домакините влязоха много по-добре в мача и особено през първото полувреме напълно обезличиха скъпата селекция на треньора Елин Топузаков.

Трайо Грозев откри резултата след 16 мин. игра. Той засече с глава центриране на Николай Костов. В 42 мин. преотстъпеният от „Ботев”- Пловдив Атанас Ташолов вкара и втори гол за „Несебър”, отново след центриране на Костов и неубедителна намеса на Иван Караджов.

През второто полувреме гостите от „Арда 1924” стигнаха до гол чрез Димитър Макриев. Опитният 34 годишен таран от Гоце Делчев вкара първия си гол с екипа на отбора от Кърджали, след като в последните години игра за Неа Саламина в Кипър. И той се разписа с глава след асистенция на Веселин Марчев.

Във временното класиране „Несебър” е на девето място с 6 т., а „Арда 1924” с точка повече е на 7 място.

В следващия кръг, на 1 септември, „Несебър” гостува на „Ботев”-Раднево.Междуврменно ръководството на „Арда-1924” реши да освободи от поста старши треньор Елин Топузаков. Това решение е било взето след загубата на отбора от „Несебър” и незадоволителните резултати от началото на шампионата, имайки предвид високите цели поставени пред клуба.                                                                                                           

  Спортно-техническият директор Емил Кременлиев е провел разговор с Топузаков и в знак на признателност към всичко, което той е направил за „Арда-1924” по пътя към Втора лига, му е предложено да заеме ръководен пост в клуба.А новият наставник на „Арда-1924” е Стойчо Стоев.

 

Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *